DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mercedes: Bottas tényleg visszatért

Ellentmondást nem tűrően vezetett az Ausztrál Nagydíjon Valtteri Bottas. Lerajtolta csapattársát és nem adta ki az első helyet a kezéből. Toto Wolff úgy érzi, a finn jó úton halad.

A Mercedes versenyzője már a téli szünet után is érzett magán valami változást: azt nyilatkozta, hogy idén már mindenkit le akar győzni. Ez az első futamon sikerült is neki, ráadásul úgy, hogy Lewis Hamilton nem egész verseny alatt csak mögötte haladt és nem tudta támadni.

Az utolsó körökben a Mercedesnél még azon is elgondolkodhattak, hogy kihozzák-e Bottast egy újabb kerékcserére, mert kiautózott annyi előnyt, hogy még ez is belefért volna, de a dologból végül nem lett semmi.

 mercedes-bottas-visszatert-2019



Az első győzelem megvan, de kérdés, mikor jön a többi. Toto Wolff mindenestre örül a pálfordulásnak, ami a finnél következett be az elmúlt év végéhez képest: „A 2018-as szezon második felében teljesen leírták és senki nem gondolta, hogy így áll neki a munkának, de a lehető legdominánsabb módon tért vissza.”

A Mercedes csapatfőnöke szerint Bottast a szezon előtti elfoglaltságai is feltölthették: „Amikor visszajött a téli szünetről, azt mondta: ’Most tényleg visszatértem!’ Úgy gondolom, hogy visszanyerte a vezetés élvezetét a rallizással és mentálisan is nagyon erős lett a télen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: