DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Bottas jól berúgott, majd úgy döntött, idén ő nyer

Tavaly Valtteri Bottast, a Mercedes pilótáját a balszerencse – és olykor talán saját csapata is – üldözte. Többször is a pohár fenekére nézett télen, és eldöntötte: idén nem kegyelmez senkinek sem.

A tavalyi szezonban Valtteri Bottas elvesztette a komfortzónáját, és szépen csendben Lewis Hamilton szárnysegédjévé süllyedt a 2018-as esztendőben. Már az év első időmérőjén falnak csapta a Mercedest, mely nem segített esélyein, aztán hihetetlen balszerencse-sorozat pecsételte meg a finn pilóta sorsát.

Viszont mindenki szentül meg van győződve arról, hogy idén egy másik Valtteri Bottast fogunk látni – feltehetően azt, aki a Williams pilótájaként még képes volt rivaldafénybe kerülni. Ő maga is fogadkozik.

Úgy tűnik, az ivás valami nagy téli hagyomány lehet Finnországban


„A szezon után visszautaztam Finnországba, és többször is jól berúgtam. Tulajdonképpen mindent megcsináltam, amihez kedvem támadt. Aztán szereztem egy kamerát és elkezdtem fotózni. Mondhatni, ez az új hobbim mostanában, szóval többször is sétára indultam, és lefotóztam, amit csak láttam. A feleségemmel és néhány baráttal közösen elutaztunk Dél-Amerikába egy kis pihenésre, ahol egyáltalán nem jutott eszembe a Formula-1” – mondta Bottas egy szponzori eseményen.

„Amikor visszatértünk, akkor határoztam el, hogy ebben az évben mindenkit le fogok győzni! Meg tudom nyerni a világbajnoki címet, mindig is ez volt a célom, és magabiztos vagyok. Ez a célom, de persze ahhoz, hogy el is érjem, nagyon keményen kell majd dolgoznom.”

Bottas azt is elmondta, hogy a tavalyi, csalódást keltő szezon csak még erősebbé tette, és megpróbált okulni hibáiból: „Úgy érzem, ez egy új dolog kezdete. Megtanultam, hogy a szezon első fele rendkívül fontos. A tavalyi évet is jól kezdtem, de mindig közbejött valami. Felkészültem a szezonra és megpróbálok egy jobb Valtteri Bottas lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: