DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Még mindig remegek!

Az F1-es címvédő zseniális körrel húzta be zsinórban hatodik melbourne-i pole-pozícióját, Sebastian Vettel viszont nem tudta leplezni csalódottságát a Ferrari hatalmas lemaradása miatt az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése után.

A turbóérában senki sem tudta megállítani Lewis Hamiltont a melbourne-i időmérőkön, a sorba pedig a 2019-es kvalifikáció is felsorakozott: az ötszörös világbajnok 112 ezredmásodperccel autózott gyorsabb kört a Q3 végén, mint csapattársa, Valtteri Bottas. „Még mindig remegek, nagyon szoros volt az egész időmérő” – vélekedett a brit.

„Nagyon köszönöm mindenkinek, aki kilátogatott ide, fantasztikus volt a hangulat a pályán – csodálatos ez a nap! A téli tesztek után nem tudtunk pontosan, hogy hol állunk, de reméltük, hogy oda tudunk érni az elejére. A srácok a gyárban és ezen a hétvégén is kőkeményen dolgoztak. Eddig tökéletesen alakult a hétvége, Valtteri is nagyszerűen ment. Remek látni, hogy közel voltunk egymáshoz és hogy ekkorát tudjunk fejlődni. Nem tudok mit mondani, a családom és a csapatom nélkül nem lennék itt. Édesapám is jelen van, ő tanított nekem mindent.”



Valtteri Bottas az első Q3-as körök után csaknem fél másodperces előnnyel állt az élen, a végén azonban nem tudta megszorongatni kollégáját. „A csapat nagyot lépett előre ezen a hétvégén, jól sikerült a harmadik edzés is” – mondta a finn az időmérő után. „Aztán változtattunk egy kicsit a beállításokon, így az időmérő is remekül alakult. Az első köröm nagyszerű lett, a második Q3-as időm azonban nem volt elég a pole-pozícióhoz – az első szektorban maradtam el legjobban Lewistól. Arra készültem, hogy pole-ban leszek, de az első sorból fogok rajtolni. Nagyon érdekesek voltak a tesztek, örülök, hogy ilyen jól megy a csapatnak.”

Sebastian Vettel arcán nem lehetett nem észrevenni a csalódottságot a több, mint bíztató téli teszteket követően – a Ferrari németje több mint hét tizeddel maradt el a pole-időtől. „Nem igazán tudom, mit gondoljak, először is gratulálok Lewisnak és Valtterinek. Úgy tűnik, gyorsabbak voltak nálunk. Nem volt rossz a Q3, megpróbáltam mindent, de ennyire volt elég. Az autó jónak tűnik, igyekszem majd behozni a lemaradást. A verseny holnap lesz, és nem aggódom túlságosan – még akkor sem, ha ma nem mi voltunk a leggyorsabbak.”

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton pole-pozíciója ellenére 2017-ben és 2018-ban is meg tudta nyerni a szezonnyitót, és idén is hasonló forgatókönyvben reménykedik. „Soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni, tavaly a szerencse is mellénk szegődött. A kockás zászlónál fog eldőlni minden. A Mercedes az egyértelmű esélyes, de azért vagyunk itt, hogy versenyre keljünk velük. Ezzel szerintem mindenki egyetért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: