DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az Alfa Romeónál a versenytempóban bíznak

Az Alfa Romeo pilótája, Antonio Giovinazzi úgy érzi, hogy elkövetett egy kis hibát, ami sokba került. Raikkönen köre sem volt tökéletes, bíznak azonban az autó versenytempójában.

Bár Antonio Giovinazzi két F1-es futamon már rajthoz állhatott 2017-ben, de főállású pilótaként ez volt az első versenyhétvégéje, s végül a 14. helyet kaparintotta meg az olasz versenyző. A Q1-ben fantasztikus időt autózva a 4. helyen végzett, viszont a Q2-ben már nem jött ki neki a lépés.

„Rendben volt az időmérő, a Q1-ben egy egészen jó kört sikerült összeraknom, viszont a Q2-ben a bemelegítő köröm nem sikerült túl jól. Egy kis hiba nagyon sokba tud kerülni, mikor ennyire szoros a középmezőny. Viszont jó autónk van, meglesz a tempónk a versenyen ahhoz, hogy a pontokért szálljunk harcba. Fontos lesz egy jó stratégia, mivel itt meglehetősen nehéz előzni, de a lehető legjobbamat fogom nyújtani, hogy jó eredményt érhessek el a csapat számára” – áll az Alfa Romeo sajtóközleményében.



Csapattársa, Kimi Raikkönen kis híján már a Q1 után búcsúzni kényszerült, azonban a kvalifikáció második szakaszában már robbantott a finn világbajnok, aki így bejutott a Q3-ba, ahol a 9. helyet szerezte meg végül.

„Hogy boldog vagyok-e? Igen is, meg nem is. Egy kicsit csalódott vagyok, mivel talán több volt az autóban, előrébb is végezhettünk volna. Nem sikerült egy igazán jó kört összeraknom. Holnap jussunk túl az első két kanyaron, aztán meglátjuk, mit tudunk ebből kihozni” – mondta Raikkönen az időmérő után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: