DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Perez: Ez a nap egyáltalán nem volt jó számunkra

A Racing Point gyengén kezdte a pénteki napot, a csapat mexikói pilótája szerint pedig a szezonnyitó első két szabadedzése egyáltalán nem alakult jól számukra. Van még min dolgozniuk.

Sergio Perez mindkét szabadedzést a 16. pozícióban zárta, az első alkalommal kettő, míg a második gyakorlás során négy tizeddel maradt el új csapattársától, Lance Strolltól. A mexikói pedig egy cseppet sem volt elégedett az év első pénteki napját követően.

„Egyik szabadedzés sem volt valami jó számunkra, sőt egyáltalán nem volt jó. Sok mindent meg kell még értenünk az új autóról, elemeznünk kell minden egyes apró részletet, és megtalálni a lehető legjobb kompromisszumot holnapra” – mondta Perez a második szabadedzés után.

Pereznek egyáltalán nem tetszett a mai teljesítményük


„Elképesztően szorosnak tűnik a középmezőny, szóval minden egyes apró dolog, amit találunk, nagyon hasznos lehet számunkra. Kicsit szenvedek az egyensúllyal, így ezen is javítanunk kell, ahogyan a gumikat is jobban meg kell értenünk, ez a legfontosabb. Persze ez nem lesz könnyű, hiszen délelőtt még eléggé hűvös van, aztán délutánra már nagyon meleg lesz. Szóval igen, rengeteg munka áll előttünk.”

Lance Strollnak ez az első versenyhétvégéje a Racing Pointnál. A Williamstől érkező kanadai versenyző már egy kicsivel optimistább a mai nap után: „A melbourne-i pálya teljesen különbözik a barcelonai aszfaltcsíktól. Sokkal több a hupli, ma elég erősen fújt a szél is, de emellett sokkal melegebb is volt, szóval akadnak különbségek.”

„De azért összességében úgy érzem, hogy az autó jó, a hozzávalóink megvannak, csak kell még egy-két változtatást eszközölnünk. Szerintem bele fogunk csöppeni a csata kellős közepébe!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: