DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Pozitív érzéseim vannak a mai nap után

A Mercedes pazarul kezdte a 2019-es szezont, és mindkét pénteki szabadedzést behúzták. A címvédő Lewis Hamilton úgy érzi, hogy máris megtalálta a megfelelő összhangot új autójával.

A Mercedes ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton zárta az élen mindkét pénteki szabadedzést. A második gyakorlás alkalmával már Valtteri Bottas is felzárkózott mögé, mindössze 48 ezreddel maradt el a brittől, utánuk viszont nyolc tizedes lemaradásban voltak már a Red Bullok, persze nem valószínű, hogy mindent kiadtak magukból az üldözők.

Lewis Hamilton örül annak, hogy újrakezdődött az F1, hiszen imád vezetni: „Igazán nagyszerű érzés volt visszatérni a pályára. Az időjárás is nagyszerű, így máris elég nagy tömeg volt kint a pályán. Rendkívül jó érzés van bennem azután, hogy ma vezettem az autót – hiszen imádok vezetni.”

Úgy tűnik, a Mercedes csak altatott Barcelonában


„Az autó ugyanolyannak érződik, mint amilyen Barcelonában volt, ami mindenképpen pozitív, hiszen ez egy másik pálya. Mindent megvalósítottunk, amit mára elterveztünk, semmilyen problémába sem ütköztünk a pályán. Persze, nagyon sok részlet van még, amin finomítanunk kell, de ez kezdésnek nem volt rossz.”

„Most az lesz a dolgunk, hogy leülünk és jó alaposan kielemezzük és megértjük a mai napról begyűjtött temérdek adatot, ahogyan az péntek esténként lenni szokott. De a legfontosabb tény, hogy két autóval tudtunk körözni, egyikünk sem követett el hibát, és egy darabban tudtuk tartani az autót – ez számít csak igazán ilyenkor.”

A Mercedes ezzel alighanem az időmérő edzés legfőbb várományosa, amely magyar idő szerint holnap, azaz szombaton reggel 7:00-kor veszi majd kezdetét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: