DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bullt lenyűgözte a Mercedes

Legalábbis az egykörös tempójuk mindenképp. Christian Horner a másik riválist, a Ferrarit visszafogottnak találja, de a címvédő gárda autója is talány számára, vajon hogyan fog viselkedni a versenyen.

Mennek a találgatások a szezonnyitó első napja után. Ki hogyan áll? A Ferrari és a Red Bull visszafogott tempója csupán altatás lenne? Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a Mercedes egy körön gyors, a Ferrari pedig egyelőre még csak a teszteken villogott igazán versenytempójával.

Christian Horner is az előbbi gondolatot emelte ki az Ezüstnyilakkal kapcsolatban: „A Mercedes gyorsnak tűnt a második edzésen, mindkét versenyző ideje rendkívül gyorsra sikerült. A Ferrarit egy kicsit visszafogottabbnak látom, mint amit a tesztek után gondoltunk róluk, a mi srácaink pedig megfelelő kifutásokat produkáltak.”

 horner-a-mercedes-egykoros-tempojarol-2019



A Red Bull csapatfőnöke bizakodik a továbbiakat illetően: „Max forgalomba került a gyorskörein, így azt gondolom, van még benne lehetőség. A beállításokon is változtathatunk, és nem tudjuk, mennyi üzemanyaggal mentek a többiek.”

„A hosszú etapokon elég érzékenynek tűnünk, a Mercedes tempója egy körön pedig egyenesen lenyűgöző, de az autójuk merevnek és nehezen vezethetőnek látszik, így nem tudni, hogyan fog viselkedni a versenyen” – emelte ki az esetleges negatívumokat Horner a Mercedes szempontjából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: