DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hill: Ricciardo utálná magát, ha maradt volna a Red Bullnál

Damon Hill, 1996 világbajnoka egyetért Daniel Ricciardo tavaly meghozott döntésével, miszerint távozott a Red Bulltól. Szerinte ez is azt mutatja, hogy még nagyon is ég a tűz az ausztrálban.

Ricciardo honfitársa, Mark Webber korábban furcsának nevezte a Méhészborz döntését, nemrégiben pedig azt nyilatkozta, hogy a csillagok együttállására is szükség lesz ahhoz, hogy idén versenyt nyerhessen Ricciardo.

Damon Hill azonban beállt Ricciardo mögé, aki szerinte a megfelelő döntést hozta meg a karrierje szempontjából: „Mindig egy elég masszív mosoly van az arcán, de mélyen belül egy égő vágy hajtja őt, és tisztában van vele, hogy az óra ketyeg” – mondta Hill a The Age-nek.

Újra széles az a mosoly


„29 esztendős és alighanem azt érezhette, hogy kiállt mögüle a csapat, és mindenki a sokkal fiatalabb Max Verstappen pártjára állt inkább. Szerintem arra gondolhatott, hogy nem akar parkolópályára kerülni a Red Bull-lal, és úgy érezte, még lehet egy dobása máshol. Ez így is van rendjén, mindig menni kell előre, és meg kell adni magunknak a lehetőséget, hogy az első számúak lehessünk valahol.”

„Itt senki sem akar második számú lenni, és ezzel megelégedni, a Formula-1 nem az a sport. Daniel is utálná most magát, ha ebbe belement volna.”

Horner korábban azt találta mondani, hogy Ricciardo megfutamodott a Verstappennel szembeni csatától, de Hill megvédte az ausztrált: „Még mindig elhiszi, hogy le tudja győzni Verstappent, és épp emiatt ment a Renault-hoz, hiszen jó, ha az egész csapat mögötte áll és élvezheti a támogatásukat. A Renault-nál nagyon sok pénz van, így ha az autó jól fog menni, akkor még többet fognak beleölni, hiszen ők már tudják, hogy nem lehetetlen nyerni az F1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: