DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Tavaly is erősen kezdett a Ferrari

Valóban az olaszok tűntek a legjobbnak a téli tesztek alapján, de Fernando Alonso figyelmeztet, hogy 2018-ban is hasonlóan indult az év, mégis a Mercedes húzta be mindkét bajnoki címet.

A leggyorsabb kör a Ferrari nevéhez fűződik, igaz az utolsó napon csak három ezred másodperccel futott lassabb időt Lewis Hamilton Sebastian Vettelnél. Csak kisebb problémák hátráltatták az olaszokat, akik három híján ezer kört tettek bele az autóba a nyolc nap alatt.

Ez Fernando Alonso szerint is figyelemre méltó munka a spanyol egykori csapatától: „Úgy gondolom, hogy mindenkit lenyűgözött az első heti munkájuk, nem csak a teljesítmény, hanem a megtett köreik száma miatt is.”

„De úgy emlékszem, tavaly is hasonlóan szerepeltek a teszteken. Nagyon erősnek tűntek egész télen és az első versenyeken is azok voltak, de a bajnokság hosszú és, ha olyan szoros küzdelmet látunk, mint 2018-ban, akkor elégedettek leszünk” – figyelmeztetett mindenkit a kétszeres világbajnok.

 alonso-a-ferrarirol-2019



A középmezőnyről a következő a véleménye a spanyolnak: „Úgy vélem, hasonló lesz a helyzet a tavalyihoz. Nyilván történt olyan, hogy az autók 4 vagy 5 másodperccel gyorsabbak vagy lassabbak voltak a délelőtti idejükhöz képest. Nehéz megjósolni a téli tesztek alapján a sorrendet, de nagyon szoros lesz idén.”

„Az 5. és a 10. hely között nagyon tömör volt a mezőny. Úgy néz ki, idén hasonló lehet a középmezőny, de egy kicsit közelebb érhetnek az első háromhoz. Remélhetőleg így is lesz, de majd meglátjuk Ausztráliában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: