DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Meglepő sisakdizájnnal készül Ricciardo

Maga mögött akarja hagyni a megszokott festést a Renault F1-es pilótája, aki hazai futamán, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon mutatja be egy honfitársa által tervezett új fejvédőjét.

Daniel Ricciardo sisakjait egész pályafutása során a Red Bull-dizájn határozta meg, ám az energiaitalosok karámjából kitörve már szabadon szárnyalhat kreativitása a Renault-nál. Az éles szeműek észrevehették a szezon előtti teszteken, hogy az ausztrál egy sima, „Teszt”-feliratú átmeneti sisakkal körözött Barcelonában, az Ausztrál Nagydíjon azonban mindannyian megcsodálhatjuk az új festést.



„Ezen a sisakon kevés dolog jelent meg, egy tesztfestést használtam, ha úgy tetszik” – idézte Ricciardót a Motorsport. „De együtt dolgozok egy ausztrál művésszel, aki már néhány hónapja tervezi az újat. Melbourne-ben mutatjuk majd be, és teljesen más lesz. Nem a hagyományos utat követjük, körrel és vonalakkal, melyeknek semmi értelmük. Próbáltam elszakadni a mai tipikus sisakoktól, hogy eredetibb és művészien modern legyen.”

Ricciardo alig várja, hogy pályára hajthasson Melbourne-ben, mely első hivatalos megmérettetése lesz a Renault színeiben. „Nagyon különleges, hogy otthon kezdhetem meg az idényt, ez plusz izgalmat jelent. Imádok Ausztráliában lenni, gyönyörű ország. Hosszú idő eltelt már Abu Dhabi óta, ez idő alatt pedig nem igazán versenyzel, így hazai pályán harcolni szintén menő. A tény, hogy új csapattal érkezek meg oda, szintén izgalmas” – tette hozzá a hétszeres futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: