DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo: Megmaradt a topcsapatok előnye

Az immár a Renault-t erősítő ausztrál F1-es szerint néhány alakulat továbbra is a többiek fölött áll, a középmezőny viszont elképesztően szoros csatát ígér a barcelonai teszten látottak alapján.

Daniel Ricciardo 2019-ben már nem a Red Bull, hanem a Renault alakulatát fogja erősíteni a Formula-1-ben, azaz egy eddig élcsapatnak számító gárdától igazolt át a középmezőny eddigi egyik legerősebb istállójához – igaz, elmondása szerint a Hondára váltó Red Bullnál maradni nagyobb kockázat lett volna, mint átigazolni az enstone-i csapathoz. Az ausztrál a két barcelonai teszthét után úgy véli, a topcsapatok továbbra is előnyben lesznek a többiekhez képest (bár az nem tiszta, hogy előbbi csoportba volt csapatát is beleérti-e vagy csak a Ferrarit és a Mercedest), a középmezőny viszont elképesztően kiélezett küzdelmet hozhat:

ricciardo-renault-teszt-1



„Úgy vélem, nagyon szoros csata lesz a középmezőnyben” – idézi Ricciardo szavait a RaceFans.net szakoldal. „Nem számítok arra, hogy az első sorban leszünk, de arra sem, hogy az utolsóban, szóval valahol középen leszünk. De minden azon múlhat, melyik pilóta milyen kört tud összerakni a Q2-ben és a Q3-ban, és ez sok mindenen változtathat. Úgy gondolom, sok autó lesz nagyon közel egymáshoz, szóval az, hogy ki tud tiszta kört futni, egy vagy akár három pozícióról is dönthet. Már nagyon várom, hogy láthassuk, ki hol áll, mert a tesztek roppant szorosan alakultak.”

„A néhány topcsapat továbbra is némi előnyben lesz a szezon elején, de a középmezőny egyértelműen küzdelmesnek tűnik. Múlhat akár csak a pálya hőmérsékletén vagy azon is, kinek melyik vonalvezetés fekszik. Emellett azt sem hiszem, hogy amit Melbourne-ben látunk, olyan lesz majd a teljes idény is. Szerintem elég változatos lesz a harc a szezon során, főleg az első hat versenyen” – vélekedett az ausztrál pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: