DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lowe: Kubica visszajelzései bizakodásra adnak okot

Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója bízik benne, hogy a csapat idei autójában bőven lesz még potenciál, hiszen Robert Kubica szerint sokkal vezethetőbb, mint a tavalyi modell.

A Williams istálló tavaly mindössze hét pontot tudott összekaparni a szezon során, és eljutott története abszolút mélypontjára, azonban idén sem kezdődött minden zökkenőmentesen, mivel két és fél nap késéssel tudták csak menetképes állapotba hozni a 2019-es autót, ezzel rengeteg értékes időt vesztve.

Paddy Lowe, a grove-iak technikai igazgatója azonban meg van győződve arról, hogy ebben az autóban bőven lesz potenciál, csak rá kell jönniük, hogyan hozzák ki belőle a legtöbbet: „Robertnek volt pár biztató szava az autó kvalitásait illetően.”

Megvan a potenciál az autóban


„Úgy érzi, hogy hatalmasat léptünk előre olyan szempontból, hogy az autó sokkal vezethetőbb, így ez egy olyan autó, mellyel már együtt lehet dolgozni versenyzői szempontból is. Jók az FW42 alapjai, tudjuk kontrollálni a gumikopást, az autó egyensúlyát és sebességét, amik a tavalyi gépről aligha voltak elmondhatók” – mondta Lowe a RaceFansnek.

„Nem arról beszélek, hogy ez az autó gyors, hanem arról, hogy megvan hozzá az adottsága, hogy azzá tegyük. Ez volt a célunk a téli felkészülés során, hogy egy olyan technikát építsünk, amely jobb tulajdonságokkal bír elődjénél, onnantól kezdve pedig a mi dolgunk lesz, hogy ezeket kihasználva előrelépjünk. Ez egy nagy lépés számunkra, és egy sokkal jobb kiindulási alap, mint amilyen volt a tavalyi évben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: