DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly: A Ferrari ideje elérhetetlen volt

A Ferrariban ülő Charles Leclerc csütörtökön megfutotta a tesztidőszak eddigi leggyorsabb körét, ami Pierre Gasly szerint akkor is elérhetetlen lett volna számukra, ha a nap leintése előtt nem sokkal nem dobja el az RB19-et.

Az utolsó előtti tesztnap látványos javulást hozott az időeredményeket tekintve, hiszen Charles Leclerc és a Ferrari az 1:16,231-gyel szűk egy tizedre került a tavalyi Spanyol Nagydíj időmérőjén Lewis Hamilton által futott, pole-pozíciót érő legjobb köridőtől, ami ráadásul a jelenlegi pályacsúcsnak is számít. A Red Bullban ülő Pierre Gasly elismerte, a monacói pilóta ideje akkor is elérhetetlen lett volna számukra, ha a délutáni hatalmas bukása, amit később igyekezett magára vállalni, nem rövidíti le a barcelonai aszfaltcsíkon töltött idejüket.

„Hogy őszinte legyek, nem, pedig megpróbáltuk” – válaszolta Gasly arra az újságírói kérdésre, hogy az RB19-ben lett volna-e annyi, hogy javítani tudjon Leclerc idején. „A Ferrari elképesztően gyors és nagyon jó tempót diktál. Mi egyelőre próbálunk csak magunkra koncentrálni és nem foglalkozni azzal, amit a többiek csinálnak. Tudjuk, hogy bennünk is van potenciál, nagyon sok mindent kipróbáltunk és látjuk, hogy jó az alapunk, de azt hiszem, még nagyon sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy utolérjük őket.”



Az első teszthetet követően többek közt az osztrákok tanácsadója, dr. Helmut Marko volt az, aki olyan nyilatkozatokat adott, amelyek szerint a Honda-erőforrásnak köszönhetően a Red Bull már idén a regnáló világbajnok Mercedes elé kerülhet. Gasly ellenben erre a feltevésre óvatosan reagált, mondván, túl optimistának kellene lennie ahhoz, hogy ilyen kijelentéseket tegyen. „Ennyire azért nem élném bele magam a dologba, mert még nem láttuk, mire képes valójában a Mercedes. Hamilton nagyon jó köröket futott a közepes gumikon. Valóban jó az autónk, de még sokat kell dolgoznunk, hogy elkapjuk az élen állókat” – hangsúlyozta a francia, aki első szezonjára készül a Red Bull Racing színeiben.

Gasly, aki a motorbeszállító Hondával már korábbi csapatánál, a Toro Rossónál is együttműködött, elmondta, a japánok jó munkát végeztek a téli szünet során, de a szezon első futamáig, az Ausztrál Nagydíjig még sok munka vár rájuk, amig megértik a teljes csomagot. „Láthattuk, hogy a csapatok már most mennyire jó teljesítenek. De úgy gondolom, hogy a mi csomagunk, a karosszéria és a motor is egy jelentős előrelépés. Illetve a megbízhatóság és a teljesítmény is jónak tűnik. Viszont ahhoz, hogy mindenből a maximumot tudjuk kihozni, először meg kell értenünk az autót. Szóval lehet, hogy jelen pillanatban nem mi vagyunk a leggyorsabbak és a legerősebbek, de nagyon keményen fogunk dolgozni azon, hogy Ausztráliába már a lehető legjobb versenygéppel érkezzünk meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: