DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Ezekkel az autókkal könnyebb lesz előzni

Valtteri Bottas is csatlakozott azon pilóták közé, akik úgy érzik, jó irányba mozdult el az F1 az új aerodinamikai szabályokkal, a finn szerint ugyanis idén kiszámíthatóbb az autók viselkedése.

Sok ellenzője volt és van jelenleg is a megújult aerodinamikai szabályzatnak, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner például korábban azt nyilatkozta, hogy kész pazarlás új első szárnyakat csináltatni a csapatokkal, mellyel szerinte mindenkit lehúztak 15 millió euróval.

Viszont néhány versenyző, mint például Ricciardo, vagy Magnussen pozitív visszajelzéseket adtak azzal kapcsolatban, hogy az idei autókkal könnyebb-e előzni, mint a tavalyiakkal. A Mercedes pilótája, Bottas is beállt mögéjük a sorba.



Érezni az autóban ülve, hogy sokkal nagyobb a légellenállás, és ez már önmagában megkönnyíti a dolgunkat a szélárnyékban, hiszen így az előttünk haladó nagyobb lyukat produkál a levegőben. Mindenki az első szárnyakról beszél, de szerintem sokkal fontosabb szerepet játszik majd a nagyobb DRS. Összességében viszont azt tudom elmondani, hogy minden bizonnyal könnyebb lesz előzni” – idézi Bottast a One Stop Strategy oldala.

„Ha valaki mögött haladunk, sokkal stabilabbnak érződik az autó, és a viselkedése is jóval kiszámíthatóbb. Jó irányba indultunk el! Az emberek azt is mondták, hogy az új szabályok majd lelassítják az F1-et, de ezt sem gondolnám jelenleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: