DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Sainz: A Ferrari mögött vagyunk

Ahogy nagy valószínűséggel sokan mások is, legalábbis a tesztekből ez körvonalazódik, de Carlos Sainz csak ennyit tudott mondani arra a kérdésre, hol állhat a McLaren jelenleg az erősorrendben.

Ezzel kapcsolatban még a többi csapat sem mer jóslatokba belemenni, hiszen csak négy nap telt el a tesztidőszakból, és senki sem tudja, mivel foglalkozik éppen az ellenfele. Ilyenkor még nem a köridők az elsődlegesek, de valószínűleg a csapatok nagy része a hét második felében már erre is koncentrálni fog az utolsó tesztnapok egyikén. 

A McLaren nem kezdte rosszul a tesztidőszakot, sok kilométer van már az új autóban, és a köridőik sem mondhatók gyengének, de Carlos Sainz nem mer jósolni az erőviszonyokat illetően: „Azt mondanám, hogy a Ferrari mögött vagyunk. Elkezdtük komolyabban venni a tesztet, de még nem tudjuk, hol járunk. Tavaly a középcsapatok egy vagy két tizedre voltak (ilyenkor), de most azt látjuk, hogy talán fél másodperc is lehet a különbség.”

 sainz-az-erosorrendrol-2019



„Nyilván, ha eltüntetünk egy kis súlyfelesleget az autóról, időmérős módban megyünk, feltesszük a lágyabb gumikat, akkor újabb tizedek és akár másodpercek is nyerhetők. El lehet ezt érni különféle eszközökkel, de ezek olykor bonyolult folyamatok. Az biztos, hogy dolgozni fogunk az autón, amiben érzek lehetőséget a fejlődésre.”

Sainz szerint kellenek a módosítások a McLarennél, de ezek elkezdődtek, ami már most is látható: „Változtatnunk kell a csapat mentalitásán, filozófiáján, el kell kezdeni az újjáépítkezést, és az önkritikán is javítani kell. Ez elkezdődött tavaly a McLarennél, de a tesztek sokkal felkészültebbé tettek minket, és az autó az első napon már 120 kört tett meg, ami rajtunk kívül csak a Red Bullnak, a Mercedesnek és a Ferrarinak sikerült.” A kép tehát pozitív a wokingiaknál, kérdés, hogy így marad-e a szezon első futamaira is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: