DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: A köridők nem számítanak

Hiába volt a második leggyorsabb kedden a McLaren angol újonca, Lando Norris túl nagy jelentőséget nem tulajdonít annak, hogy ilyen jó köridőt futott a többiekhez képest.

A legvégére tartogatta legjobb körét Lando Norris, a McLaren újonca, ezzel pedig gyorsan fel is kapaszkodott a keddi ranglista összetettbeli második helyére, egy újabb pozitív napot ajándékozva csapatának. Annak ellenére, hogy örültek a szimpatikus eredményeknek, Wokingban nem szállnak el egy jó tesztnaptól, és helyén kezelik az erős keddet.

„A köridők egyáltalán nem számítanak” - szögezte le Lando Norris. „A legfontosabb az, hogy alaposan át tudjuk rágni magunkat minden egyes munkafolyamaton, ami ilyenkor vár ránk, főleg ilyenkor, amikor rengeteg újdonságot kell felfedeznünk az autón.”

00219001_573



Bele kellett ma jönnie Norrisnak. „A legfontosabb az volt, hogy fel tudjam venni a tempót, gyakorolhassak mindent, például a bokszkiállásokat, illetve kommunikálhassak a mérnökökkel. Ezekre eddig nem igazán nyílt lehetőségem. Minél több kör, minél több kilométer kell jelenleg, a lehető legjobb megbízhatósági hatásfokkal.”

Minél több kör, minél több kilométer, annál jobban lehet dolgozni. „Rengeteg munkánk van még és rengeteg olyan terület, ahol fejlődnünk kell” - fogalmaz Norris. „Folyamatosan dolgozunk.”

A hétfői nap még Carlos Sainzé volt, kedden kapta meg Norris az autót. A két csapattárs gyakorlatilag teljesen azonos legjobb időt futott, Sainznál 1:18.555-öt mutatott az óra, Norris ennél két ezredmásodperccel tudott gyorsabb lenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: