DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Rajtam múlik Hamilton favorizálása

A Mercedes 2018-ban sokszor Lewis Hamiltont hozta kedvező helyzetbe, hogy legyőzhessék a Ferrarit és Sebastian Vettelt, de ennek néhányszor Valtteri Bottas látta kárát.

Bakuban a balszerencse is akadályozta a finnt, amikor az utolsó körök egyikében kapott defektet, Szocsiban viszont egyértelműen a csapatutasításnak köszönhetően veszítette el az első pozíciót. Bottas frusztráltan fejezte be a szezont, és csak az ötödik pozícióban végzett a világbajnoki összetettben.

A Ferrari kijelentette, hogy bizonyos helyzetekben Vettelt fogja előnyben részesíteni Leclerc helyett, Bottas viszont igyekezett tagadni, hogy a Mercedesnél már a kezdetektől Hamilton lenne kedvező helyzetben vele szemben: „Nem aggódom, mert évekkel ezelőtt megegyeztünk abban, hogy a teljesítményemtől függ ez a dolog. Majd meglátjuk, hogyan alakul a szezon.”

bottas-hamilton-favorizalasarol-2019



„Tavaly nagy volt a különbség Lewis és köztem, de előfordult, hogy alig volt differencia. Amint már mondtam, tőlem függ, így nincs miért aggódnom” – folytatta Bottas.

A finn harmadik évében már szeretne a végső elsőségért harcolni a Mercedesszel: „A célom idén annyit nyerni, amennyit csak tudok. Tavaly ez nem sikerült, de most csak egyetlen cél lebeg a szemünk előtt az egész szezon alatt – a bajnoki cím – nekem és a csapatnak egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: