DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Fejlesztéseket sürget Bottas a Mercedesnél

Valtteri Bottas szerint messze van a tökéletestől autója kezelhetősége, emiatt is volt akkora a Mercedes lemaradása a Ferrarihoz képest. A finn reméli, csapata minél előbb megoldja a problémát.

A 2018-as szezon két legjobb csapata közül a Ferrari idén egyelőre úgy néz ki, repülőrajtot vett és a riválisokhoz képest szárnyal, a Mercedesnek viszont az első barcelonai teszthéten több problémával is szembe kellett néznie, az egyes napok végén pedig általában össze is szedtek a leggyorsabb köröket tekintve nem kevés lemaradást.

Egy olaszországi szponzorrendezvényen, amelyet a Mercedes üzemanyag-beszállítója, a Petronas szervezett, szóba is került ez a téma, amellyel kapcsolatban a kérdésekre a csapat finn versenyzője, Valtteri Bottas osztotta meg gondolatait.

00219001_480



„Rengeteg munka vár még ránk, de olyan szempontból jók az érzéseim, hogy az autóban úgy gondolom, idén is megvan a potenciál” - fogalmazott Bottas. „Viszont fejlődnünk kell. Küszködtünk az autó egyensúlyának megtalálásával, és bár voltak kanyarok, ahol nem voltak problémáink, rengeteg olyan is, ahol viszont igen, sőt, olyanok is, ahol igen komoly bajban voltunk. Ahogy haladtunk előre a hét során, úgy tudtunk folyamatosan javulni, de az autó kezelhetőségén csak néhány fejlesztés segítene. Remélhetőleg sikerül ezekre a problémákra minél előbb megoldást találni.”

Az ötszörös világbajnok csapattárs szeretne a saját csapatára koncentrálni, de tudja, idén talán minden eddiginél nagyobb lesz a kihívás, amivel szembe kell nézniük. „Jelenleg le vagyunk maradva, szóval egyáltalán nem kezdjük nyugodtan az évet. Sok munkánk van még. Ez lehet az eddigi legkeményebb évünk, de azt gondolom, a legjobb csapat áll mögöttünk, amely segíthet abban, hogy együtt meg tudjuk mászni ezt a hegyet, ami előttünk tornyosul.”

00219001_789

Arra mondjuk nem akart Hamilton válaszolni, szerinte mi az, amiben jelenleg hiányt szenvednek. „Dehogy mondom! Nem akarom, hogy az ellenfeleink hallják a gyengeségeinket...”

A csapatfőnök Toto Wolff szerint jelenleg a Ferrari előttük jár, ráadásul úgy véli, az olaszok autójában is rengeteg még a kiaknázatlan lehetőség. „A teszt első hetében azt láthattuk, hogy mindenki előtt járnak. Jó a tempójuk és jók a köridejeik, sőt, ha akartak volna, szerintem másfél másodperccel is mehettek volna gyorsabban annál, amit végül futottak. Egyelőre övék a leggyorsabb autó, mögöttük viszont szoros a küzdelem, ami izgalmas csatát jelenthet majd. Most meg kell néznünk, mit tudunk a második héten produkálni. Mivel valószínűleg ezekre a napokra is mindenki hoz majd magával valamit, csak ezt követően kaphatunk majd reális képet az erőviszonyokról.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: