DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Még csak kezdjük megérteni az új autót

A Mercedes két pilótája, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton összesen 150 kört tettek meg az első tesztnap során, és mindketten elégedetten nyilatkoztak a hétfői napot követően.

A Mercedes pilótapárosa 150 kört pakolt bele a W10-esbe már rögtön az első napon, különösebb technikai problémájuk nem is volt, így érthető, hogy mindketten elégedettek voltak a csapat új autójával. Bár a köridőkre egyelőre még nem nagyon gyúrt rá a Mercedes, de az már most látszik, hogy a Ferrari lesz a legnagyobb kihívójuk idén is.

Délelőtt Valtteri Bottas ülhetett az autóba, így ő tette bele az első komolyabb métereket a Mercedes W-10-be: „Nagyon élveztem ezt a mai reggelt, jó volt visszatérni a pályára. 69 kört teljesítettem, nem volt komolyabb problémánk sem, szóval relatíve eredményes délelőttöt zártunk. Ugyan az autó vadonatúj, mi mégis azonnal rájöttünk, hogyan javítsunk az egyensúlyán és a viselkedésén, és tovább fogunk ezen dolgozni a következő napokban.”



„Jó látni, hogy az autó így teljesít” – folytatta Bottas. „Ez bizonyítéka annak, hogy a csapat nagyszerű munkát végez, én pedig alig várom, hogy kedden újból autóba ülhessek délután.”

Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton hasonlóan elégedett volt az első napot követően: „Jó volt újra visszaülni az autóba, és látni azt, hogy ennyire simán megy. Teljesen más ez a gép, mint a tavalyi, még csak most kezdünk hozzászokni. Még csak keresgéljük a megfelelő beállításokat, hogy megtaláljuk a tökéletes egyensúlyt, illetve hogy rájöjjünk milyen is pontosan az autó karakterisztikája. Pozitív első napot zártunk, sikerült teljesítenünk a tervünket, de még sok minden van, amit meg kell tanulnunk az új autóról.”

Mindkét pilóta 1:20,1-es köridővel zárta a hétfői napot, amellyel a 8-9. helyen végeztek, igaz, az első napon sok értelme nincs az időeredményeket fürkészni. Kedden fordított felállásban tesztelik majd a W10-et a pilóták, ugyanis Hamilton délelőtt, Bottas pedig délután ül az autóba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: