DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Tost: A Red Bull futamokat fog nyerni a Hondával

A Toro Rosso csapatfőnökét örömmel tölti el a Honda által mutatott fejlődés, aminek köszönhetően Max Verstappennek és Pierre Gasly-nak többszörös futamgyőzelemet jósol 2019-re.

Ígéretes év előtt áll a Hondára váltó Red Bull és a japánokkal második évére készülő Toro Rosso is, vetítette előre Franz Tost. A kisebb energiaitalos csapat tavaly nagy kockázatot vállalva cserélte le Renault-erőforrását a japánok technikájára azzal a céllal, hogy a Red Bull számára előkészítsék és megkönnyítsék ugyanezt az átállást. Az együttműködés első éve alatt több biztató részeredményt is sikerült elérniük, így Tost arra számít, hogy az idei szezon még simábban alakul számukra.

 kvjat-teszt-barcelona-1



„Már a kezdetektől, 2018 elején tudtuk, hogy végig kell mennünk egy fejlődési folyamaton, és pontosan ezt is tettük” – nyilatkozta Barcelonában a sajtó munkatársainak. „A Honda ezalatt nagyon magas szintre ért mind megbízhatóságban, mind teljesítményben, ezért nem számolok azzal, hogy idén túl sok extra motorcserére kényszerülünk. Három erőforrással tervezünk, aztán meglátjuk.”

Tostot boldoggá tette a Honda utóbbi egy évben mutatott fejlődése, így a Red Bulltól rögtön futamgyőzelmeket vár. „Elárulhatom, hogy minden elvárást teljesítettek, amit eléjük állítottam. Egészen biztos vagyok abban, hogy közelebb kerülnek a topcsapatokhoz, és abban is, hogy a Red Bull Racing futamokat fog nyerni velük. Nagy előnyei vannak az együttműködésünknek” – idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: