DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel céljai egyértelműek a Ferrarival

Ez nyilván nem lehet más, mint a bajnoki cím megszerzése. A négyszeres világbajnok arról is beszélt, milyennek képzeli el a munkát új csapattársával, Charles Leclerc-kel.

A Ferrarinál Fernando Alonso után évek óta Sebastian Vetteltől várják az újabb sikert, így nem csoda, hogy hatalmas a nyomás a német vállain, ami a maranellóiaknál ráadásul még plusz terhet jelent, mivel egész Olaszország figyeli a csapat teljesítményét.

Éppen ezért a német nagyon komolyan gondolja küldetését a nagy múltú gárdánál: „Tudjuk, hogy a szerződésem 2020-ig tart, de boldog vagyok itt és a célom nyilván a bajnoki cím megszerzése. Eddig nem kerültünk olyan közel, mint szerettünk volna, így van még tennivalónk, és ezt a saját küldetésemnek érzem. A csapatért és magamért vagyok itt elsősorban. Imádok vezetni, hatalmas szenvedélyem a vezetés és a Ferrari iránt, és ez az egész gyerekkoromat inspirálta. Világos, mit akarok itt elérni.”

 vettel-celjai-a-ferrarinal-2019



Nagyon harmonikus volt a viszony Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel között az elmúlt években, és a német ezúttal is kitért régi kollégája munkájára: „Az ember látja, hogyan dolgozik a csapattársa, és Kimi nagyon jó munkát végzett. Úgy gondolom, hogy hasonló érzelmeink voltak az autó iránt.”

A Ferrari elmondta, Vettelt fogja előnyben részesíteni, ha arra kerül sor, de a német szerint Leclerc nem fogja hagyni magát az idei szezonban: „Most Charles van itt mellettem, és nagyon gyors lesz, efelől nincs kétségem. Hamar fel fogja venni a tempót. A fő cél, hogy csapatként tudjunk együtt dolgozni. Nem kell emlékeztetnünk egymást, hogy mindkettőnk gyorsabb akar lenni a másiknál, mivel ez a normális, a világ 20 legjobb versenyzője van a rajtrácson.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: