DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes megoldotta gumikezelési problémáit

James Allison technikai igazgató szerint a téli szünetben megoldották azt a problémát, ami a korábbi években a legnagyobb fejtörést okozta számukra: idén már nem lesznek gondjaik a Pirelli abroncsainak kezelésével.

A német istálló 2018-ban jó néhány futamon küszködött a Pirelli abroncsainak munkára bírásával és kezelésével. A Mexikói Nagydíj hétvégéjén például Valtteri Bottas Mercedesén olyannyira nem működtek a gumik, hogy a finn ötödik helyen, körhátrányban fejezte be a futamot. Csapattársa, a negyedik helyen befutó Lewis Hamilton is hasonló problémák miatt nem tudta dobogón ünnepelni ötödik világbajnoki címét.

A Mercedes számára ezért az volt a legnagyobb kihívás a 2019-es autó megépítésénél, hogy ki tudják küszöbölni azt a problémát, amivel már a korábbi szezonok során is küszködtek. James Allison technikai igazgató elmondása szerint ezt az elmúlt hónapokban sikerült elérni, és a W10 már finomabban fog bánni az abroncsokkal, mint elődjei.



„A W09 kezelése már sokkal jobb volt, mint a meglehetősen sajátosan viselkedő W08, így azokon a pályákon is versenyképesek tudtunk lenni, amiken a korábbi években szenvedtünk. Ennek ellenére, ez a fejlesztés sem volt olyan jó, mint ahogy azt néhány ellenfelünknél láthattuk, ők ugyanis sokkal jobban meg tudták őrizni a hátsó gumik teljesítményét” – mondta Allison az új autó szerdai bemutatóján.

„Éppen ezért a téli szünet során nagyon keményen dolgoztunk a felfüggesztésen és az aerodinamikán is, hogy ezúttal olyan autónk legyen, ami sokkal finomabban bánik a gumikkal. Reméljük, elég keményen ahhoz, hogy idén már a versenyek minden szakaszában és a versenynaptár mindegyik helyszínén a maximumot hozhassuk ki az autóból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: