DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Olasz sajtó: Az új Ferrari nem szép

A Scuderiához legközelebb álló újságíró, Leo Turrini árult el részleteket a csapatról: arról, hogyan változik a mérnöki stáb és hogy miért nem fog győzelmet emlegetni előzetesen senki Maranellóban.

A Ferrarinál történt legfontosabb személyi változás Maurizio Arrivabene csapatfőnök távozása, akinek posztját az addigi technikai igazgató, Mattia Binotto kapta. De nem ez lesz az egyedüli pont, ahol megvariálják a csapatstruktúrát. A korábban FIA-nál dolgozó szakember, Laurent Mekies, valamint Charles Leclerc csatlakozása alsóbb szinteken további átalakulást hoz magával.

„A csapatstruktúrában Mekies felel majd a garázsért, (Riccardo) Adami dolgozik tovább Vettellel, Jock Clear pedig Charles Leclerc-rel. Változások történnek a pályaműveletekben is” – írta a Quotidiano oldalán Leo Turrini, a Ferrarinál bennfentes olasz újságíró. Érdekesség, hogy Mekies és Adami együtt dolgoztak Vettellel Toro Rossónál töltött szezonjában. Jock Clear mérnökigazgatóból válik újra versenymérnökké: ebben a pozícióban korábban Jacques Villeneuve-vel és Michael Schumacherrel is együtt dolgozott.

A 2019-es Ferrari február 15-én érkezik


„Az új Ferrari nem szép” – állítja a cikk. „Ha nem hisznek nekem, ami érthető, higgyenek az Öregnek (Enzo Ferrarinak), aki nyers őszinteséggel mondta: egy versenyautó csak akkor szép, ha győz! Várjuk meg a győzelmet.”

Turrini kifejtette, miért nem fognak hangzatos kijelentések idén érkezni a Ferraritól: „A gyár légköre tele van reménnyel. Mégsem fognak senkit találni Camilleritől lefelé Binottón át, aki ki meri mondani: mi vagyunk a legerősebbek. Nyilvánvaló okokból már senkiben sincs meg ez a bizonyosság. Az igaz (és már el is mondták), hogy a szimulátoros adatok biztatóak. És itt álljunk is meg. Mit árulhatok el a többiről? Hogy várjunk és meglátjuk” – fogalmazott ködösen a szerző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: