DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Webber: Váltani kellett a Ferrarinál is

Mark Webber szerint a Ferrarinál és a Red Bullnál is szükséges volt már valami komolyabb változtatás, Charles Leclerc-t pedig nagyon kedveli, már-már elegánsnak is nevezné.

Mark Webber, a Red Bull korábbi F1-es futamgyőztes pilótája támogatja volt csapatának döntését, mely szerint a Renault-motorokról Hondára váltott. A már visszavonult ausztrál versenyző úgy véli, hogy bár a Honda nem volt túl sikeres az utóbbi években, a Red Bullnak még így is szüksége volt erre a váltásra.

"Új energiát kapnak ebből, szükséges volt számukra a váltás" - mondta Webber a SpeedWeeknek adott interjújában. "Az egészben az lesz a legnagyobb kihívás, hogy a Honda ki tudja-e hozni a motorból a szükséges teljesítményt az előírt élettartam mellett. Afelől nincs kétségem, hogy a Honda fel fog zárkózni az időmérőkön, de a futam és a megbízhatóság már más, ahhoz idő kell" - tette hozzá.

webbo



Webber beszélt honfitársáról, Daniel Ricciardóról is, aki éppen most télen hagyta el a Red Bullt a gyári Renault kedvéért. "Amit tudok, az az, hogy a Red Bull nagyon sportszerű volt vele. Az idő majd megmondja, hogy jó döntés volt-e. A Renault-nál sok kiváló ember dolgozik, ha pedig fejlődni tudnak, akkor Danny is jól jár."

Az ausztrál szót ejtett még a Ferrariról is Mattia Binotto kinevezésével és Charles Leclerc érkezésével kapcsolatban is. "Abban a helyzetben, amelyben 2018 után voltak, a Ferrarinak változtatnia kellett valamin. Nagy volt már ott a nyomás, ez pedig így egy új esély Seb előtt. Charles? Ez az ő nagy esélye egy nagy csapatban, de először tapasztalatot kell gyűjtenie. Okozhat Sebnek fejfájást, főleg az időmérőkön, de szerintem Seb készen áll erre. Én személy szerint nagyon kedvelem Leclerc-t, intelligens, gyors, jó a sportnak, szinte elegánsnak nevezném. Emellett pedig egy igazi harcos."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: