DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Vettel még így is jobb volt Raikkönennél

Az F1-től visszavonuló kétszeres világbajnok szerint lehet, hogy Sebastian Vettel elveszített fontos pontokat 2018-ban, de Kimi Raikkönent még így is legyőzte csapaton belül.

A Corriere della Sera nevű olasz lap készített interjút Fernando Alonsóval, amelyben több témát is érintettek - szó volt természetesen a daytonai 24 órásról, Le Mans-ról és sok másról is, de azt a kérdést is megkapta a spanyol, hogy ő vajon 2018-ban világbajnok lett volna-e Sebastian Vettel autójával, a német helyén. Sokak szerint ugyanis a Ferrari csak azért nem nyert, mert Vettel túl sok pontot szórt el saját hibájából.

"Ezek azért kemény szavak. Aki a győzelemért harcol, annál benne van, hogy mindent elveszíthet és mindenkinél benne van az is, hogy hibázik. Talán elveszített fontos pontokat, de Hamilton is vesztett pontos pontokat és Vettel még így is jobban teljesített, mint Raikkönen, ott volt a világbajnoki harcban a legvégéig. Amikor négy vb-címet nyert, akkor mindenki jelenségként beszélt róla és most ugyanez a helyzet Hamiltonnal. Az az igazság, hogy amikor ilyen figyelem irányul valakire, akkor sosem könnyű" - mondta Alonso.

guys



A spanyol egyébként egyetért azzal, hogy a Ferrari előléptette Mattia Binottót és leváltotta Maurizio Arrivabenét, mert úgy véli, hogy Binotto már eleget bizonyított - véleményt formált viszont a csapathoz érkező Charles Leclerc-ről is. "Hagyni kell, hogy kibonatkozzon, tanuljon meg pontokat szerezni, segítsen a csapatnak és értse meg, hogy a világbajnoki cím július és szeptember között dől el. Ne kapkodjon, tartsa kontroll alatt az izgalmát, az érzelmeit."

Alonso azt is elmondta, hogy Leclerc-re nagyon kíváncsi lesz idén és kiemelten fogja követni a szereplését, de így tesz majd régi barátjával, az F1-be visszatérő Robert Kubicával is. "Kubicát követni fogom, mert rendkívüli története van, hiszen pár hónapja úgy tűnt, hogy nem kap lehetőséget. Nincs mit veszítenie."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: