DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso eddig bírta volna F1 nélkül?

Spanyol sajtóértesülések szerint Fernando Alonso részt vehet a téli F1-es tesztek valamelyikén, és kipróbálhatja a McLaren idei autóját. De vajon miként reagál Alonso, ha jó lesz a McLaren?

Fernando Alonso 2018 végén vonult vissza a Formula-1-ből, de Zak Brown korábban azt mondta, hogy a spanyol sok versenyen tiszteletét fogja tenni, méghozzá a McLaren képviseletében, és alkalom adtán még tesztelheti is az autót.

Kétségtelen, hogy egy ilyen tapasztalt versenyző visszajelzései aranyat érnek, de Brown elégedett a jelenlegi pilótapárosával is: „Nyilvánvaló, hogy Fernando egy Isten adta tehetség, aki elképesztően sok tapasztalattal rendelkezik. Természetesen hiányozni fog nekünk a garázsból, de van két kiváló pilótánk.”

Alonso visszatérne egy jó autóval?


Spanyol lapértesülések azonban azt állítják, a kétszeres világbajnok máris visszaülhet az F1-es csapat autójába, mivel a Barcelonában megrendezendő szezon előtti teszt egyik napján Alonso kipróbálhatja a wokingiak új versenygépét: „Úgy látszik, Alonso egy fél napot fog tesztelni, de azt egyelőre még nem tudni, hogy erre az első vagy a második héten kerül majd sor” – állítja a spanyol Marca.

Bár Brown korábban azt mondta, nagyon fontos lesz, hogy a két főállású versenyző a lehető legtöbbet üljön az autóban, és ne a megbízhatósággal kelljen vacakolniuk az első napokban, azért Alonso visszajelzései alighanem nagyon fontosak lehetnek a csapat számára. Ráadásul ki tudja, ha a McLaren jól sikerült, a spanyol fejében még az is megfordulhat, hogy valamikor visszatérjen az F1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: