DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Montezemolo: Alonso elszánt, de nehéz vele

Fernando Alonso problémás, ám elszánt természetét és Mick Schumacher csecsemőkorát is szóba hozta a Ferrari egykori elnöke, aki őszintén örül mindkét versenyző aktuális sikereinek.

Egy múltbeli és egy potenciális jövőbeli Ferrari-pilóta is szóba került Luca di Montezemolo legutóbbi interjújában. A Ferrari egykori elnöke Fernando Alonso múlt hétvégi daytonai futamgyőzelmére reagálva elárulta, mennyire örül a pilóta sikerének, ám azt is elismerte, a spanyollal nem egyszerű együtt dolgozni.

 teamwtr-daytona24h-win



„Nagyon boldog vagyok” – reagált a spanyol sikerére Montezemolo, aki 2010-ben maga csábította el a Renault-tól Alonsót. „Fernando nagyszerű versenyző. Csapatjátékosként voltak problémái, de [Michael] Schumacher és [Niki] Lauda mellett ő is a Ferrari legerősebbjei közé tartozott. Nem egy könnyű személyiség, de mindig mindent belead. Egyedül csak azt sajnálom, hogy 2010-ben és 2012-ben hiába küzdött a végsőkig, végül nem tudta megszerezni a világbajnoki címeket.”

Az üzletemben a Mick Schumacher felkarolásáról szóló hírekre is reagált, elvégre hátborzongatóan ismerős helyzet számára az, hogy egy Schumacher a maranellóiak kötelékébe kerül. „Mick Schumacher? Imádom őt! Csecsemő kora óta ismerem, amióta Michael a szúnyogoktól óvta őt a bölcsőben. Egy komoly, intelligens fiú, akinek most fel kell nőnie. Azt korai megmondani, hogy az apjára ütött-e, de én bízom benne” - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak.

Ifjabb Schumacher az F3 Európa-bajnokság tavalyi leigázása után idén a Formula-2-ben folytatja karrierjét, a thisisf1.com beszámolója szerint pedig hazájában, Németországban ez kész licitháborút indított a különböző tv-csatornák között, amelyek ölre mennek a sorozat közvetítési jogaiért. Hiába, a világ legsikeresebb F1-es pilótájának neve egyhamar nem fog kikopni a köztudatból, pláne, ha az utód is tovább viszi a legendát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: