DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Elviselem, ha Verstappen világbajnok lesz

Daniel Ricciardo fejben már lejátszotta azt a szcenáriót, hogy eddigi csapattársa, Max Verstappen megnyeri a Red Bull-Hondával a világbajnoki címet jövőre, de el fogja tudni viselni, ha így alakul.

Ricciardo öt Red Bull-lal töltött évet követően azt a nehéz döntést hozta meg, hogy elhagyja az osztrák istállót, és a Renault színeiben próbál meg sikereket elérni 2019-től. Ez a döntés azonban nem csak Ricciardo, de a Renault számára is nehéz volt, akiknek voltak kétségeik afelől, megéri-e egy pilótába fektetni a pénzüket, az autó helyett.

Az ausztrál pilóta viszont úgy érzi, a lehető legjobb döntést hozta meg, még akkor is, ha a Red Bull és a Honda házassága azonnali sikereket hozna az energiaitalosok számára. „Hogy őszinte legyek, ez is részese volt a döntésem meghozatalának. Feltettem magamnak a kérdést: vajon mi lesz, ha a Honda és a Red Bull behúzza a vb-t, és mi lesz, ha Max világbajnokká válik?”



„Szóval lejátszottam mindezt fejben, és rájöttem, hogy el fogom tudni viselni. A legvégén pedig már úgy voltam vele, hogy ez az egyik dolog, ami visszatart engem, és éreztem, hogy azonnali változásra van szükségem” – idézi Ricciardót a Racer.

„Még ha be is húzzák 2019-ben a bajnokságot, nem biztos, hogy úgy érezném, mindent ki tudtam hozni belőle. Szóval számtalanszor végigfuttattam magamban minden eshetőséget, és úgy hiszem, ez a legjobb döntés számomra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: