DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Egy nap talán Micknek adom át a helyem

Sebastian Vettel utódjaként is tekint arra a Mick Schumacherre, akit szombaton jelentettek be a Ferrari Akadémiájának tagjaként, és akivel Németországot képviselve egy csapatban versenyzett a Bajnokok Tornáján Mexikóban.

Szombat délután hivatalosan is megerősítették azt, amit az utóbbi időben már a sajtóértesülésekből is sejteni lehetett: Mick Schumacher csatlakozott a Ferrari Akadémiájához, így annak a csapatnak lett a részese, amit többek közt apja, Micheal Schumacher tett legendássá. Az F3-as bajnok Schumacher ezzel egy időben a Bajnokok Tornáján (RoC) Sebastian Vettel csapattársaként mérte össze tudását a motorsport nagyágyúival, és végzett második helyen a Team Nordicot képviselő Tom Kristensen és Johann Kristoffersson mögött a Nemzetek Kupájában.

Vettel a megmérettetést követő sajtótájékoztatón elmondta, nincs szégyellni valójuk amiatt, hogy csak a második helyen zártak az olyan kaliberű versenyzők mögött, mint Kristensen és Kristoffersson. „Mickkel büszkék lehetünk a mai teljesítményünkre. Jó lett volna hazavinni a trófeát, de a Bajnokok Tornáján soha nem könnyű eljutni a döntőig, szóval azt hiszem, jól végeztük a dolgunkat. Nincs szégyellni való abban, hogy veszítettünk Tommal és Johannal szemben, hiszen ők világklasszis pilóták, és ma egyértelműen gyorsabbak voltak nálunk.”



A Ferrari négyszeres világbajnoka, aki 2007-ben éppen Michael Schumacher oldalán mutatkozhatott be a RoC-on, arról is beszélt, milyen egyedülálló élményként élte meg a fiatalabb Schumacherrel való közös versenyzést. „Nyilván nagyon különleges érzés Mickkel egy csapatban versenyezni. Emlékszem az első Bajnokok Tornáján, amin részt vettem, mennyire felnéztem Michaelre. Mindannyian tudjuk, hogy úgy még különlegesebb lett volna, ha ő is itt van ma velünk, de abban biztos vagyok, hogy nagyon büszke lenne a fiára.”

Vettel a Schumacher-bejelentéssel kapcsolatban örömének adott hangot nyilatkozatában, mondván, „Ez egy nagyszerű hír számára. Remélem, sokáig velünk fog maradni, hogy együtt is versenyezzünk vagy ha majd egy nap úgy döntök, hogy kiszállok, talán neki adom át majd a kormányomat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: