DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Eldőlt: Mick Schumacher a Ferrari Akadémián

Néhány nappal azután, hogy felmerült, hogy apja nyomdokaiba lépve az F3-as Európa-bajnok is a maranellóiaknál köthet ki, hivatalosan is bejelentették, hogy a német csatlakozott a pilótaprogramjukhoz.

Már hónapok óta hallani, hogy a Formula-3-as Európa-bajnokságot tavaly nagyszerű hajrával megnyerő Mick Schumachert több Formula-1-es csapat is megkörnyékezte. Néhány napja mi is beszámoltunk róla, hogy a német állítólag a Ferrari juniorprogramja mellett kötelezte el magát – miközben a hírek szerint például a Mercedes is szeretett volna lecsapni rá –, most pedig mindezt hivatalosan is megerősítették, így mostantól Michael Schumacher fia a Ferrari Akadémiájának tagja.

mick-schumacher-dppi-1



 

„Több mint nyilvánvaló, hogy a Ferrarinak a születésem óta helye van a szívemben, ahogy a családomnak is. Szóval személyes szinten is nagyon örülök ennek a lehetőségnek” – fogalmazott az idén már a Formula-2-ben szereplő Mick Schumacher, aki a mostani szerződésének köszönhetően alighanem egy szezonközi F1-es teszten lehetőséget is fog kapni – az sem kizárt, hogy a Saubernél vagy a Haasnál.

A maranellóiak frissen kinevezett csapatvezetője, Mattia Binotto, aki mérnökként már az ifjú német apjának legnagyobb sikerei idején is az alakulatnál dolgozott, így nyilatkozott: „Egy olyan ember számára, mint én, aki születése óta ismeri őt, kétségkívül érzelmes jelentéssel bír Mick érkezése a Ferrarihoz. De a tehetsége, az emberi és profi tulajdonságai miatt választottuk ki őt, amelyek fiatal kora ellenére is megkülönböztetik a többiektől.”

Nem csak Mick Schumacher érkezését jelentette be egyébként a Ferrari Akadémia: rajta kívül a szintén az F2-ben induló Callum Illot és Giuliano Alesi, valamint Marcus Armstrong, Robert Schwarzman, Enzo Fittipaldi és Gianluca Petecof is a juniorprogram tagja. Ugyanakkor a Formula-2-ben futamot nyerő Antonio Fuoco és az F3-as Eb-n szereplő Guan Yu Zhou már nincs rajta a listán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: