DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Sokat fog segíteni a Renault-s tapasztalat a McLarennél

Carlos Sainz 2019-ben, alig valamivel több, mint egy Renault-s szezon után vált, és ezt az évet már a McLarennél kezdi meg. A spanyol szerint a rövid Renault-s időszak ellenére sokat tanult.

Carlos Sainz 2015-től egészen hosszú ideig, majdnem három teljes szezont töltött a Toro Rossónál, hogy aztán a nagy pilótakeringő közepette 2017 utolsó négy versenyét már a Renault-nál teljesítse. 2018-ban is maradt a franciák sárga-fekete gépében, 2019-re viszont már nem volt maradása Daniel Ricciardo érkezése után, így kétéves szerződést kötött a McLarennel, ami egyébként szintén szoros kapcsolatban van a Renauilt-val, lévén a franciák motorját használja.

Sainz az elmúlt évek fejlődési folyamatáról beszélt a Motorsport.com portálnak. „Nagyszerű tapasztalat volt az, hogy a Renault-hoz igazolhattam, és ez abban, hogy most egy hasonló kaliberű csapatnál folytatom, sokat fog segíteni. Ez alatt megismerhettem magamat is, mert eddig csak a toro rossós Carlost ismertem, hogy ő mit szeretett és mit akart.” Ezt viszi most tovább. „A Toro Rossónál elsajátított jó dolgokat hasznosítani tudtam a Renault-nál, most ezt kell összegyúrnom azzal, amit a Renault-nál hozzá tudtam ehhez tenni. Egy versenyző rengeteg dologban tud fejlődni, most ennek az egy évnek az élményeit kell továbbvinnem a McLarenhez.”

00118023_045



A spanyolnak 2018 elején rengeteg problémát kellett megoldania, például megzavarodott autója hátsó instabilitásától is. Saját elmondása szerint nagyon értékes volt ez a megoldáskereső folyamat.

„Ezért nagyon nagy köszönettel tartozom a Renault-nak. Rengeteget segítettek, ha bármi kérdésem volt, azt mind feljegyezték, és mindnek utánajártak, tudnak-e rá valami megoldást. Az mindig különleges, ha versenyzőként ennyire mindent megtesznek azért, hogy jól érezd magad. Rengeteget fejlődtünk csapatként, én sokat segítettem nekik, és ők is ugyanennyit nekem. Erre, azt gondolom, mindenki büszke lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: