DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton munkamorálja lenyűgözte Russellt

A Williams újonc F1-es pilótája szerint Lewis Hamilton nem csak egyszerűen gyors, hanem rengeteget dolgozik is azért, hogy a csapatnál minden klappoljon és ez az, ami példaértékű.

George Russell, a Mercedes-nevelésű Williams-pilóta beszélt arról, hogy mennyire tetszett neki az a munkamorál, hozzáállás, amit Lewis Hamiltontól látott az elmúlt időszakban. A fiatal a Mercedesnél testközelből láthatta az immár ötszörös világbajnok munkáját és úgy fogalmazott, hogy üdítően hatott rá, amit tapasztalt.

"Sok más dolgot is csinál, de egy extrém tehetséges pilótáról beszélünk és amikor megérkezik a pályára, a belét kidolgozza azért, hogy mindenből a maximumot hozza ki. Mindenkit nagyon motivál és hajtja előre az egész csapatot" - beszélt kollégájáról a Williams újonca az Autosportnak adott interjújában.

hammer_2



"A csapat motiválásán nagyon keményen dolgozott és ez üdítően hatott rám: egy olyan srác, mint ő, nem csak egyszerűen a tehetségére támaszkodik, hanem kőkemény munkát is végez. Szerintem ez egy olyan dolog, amiben fejlődött az évek során: nem elég gyorsnak lenni, mert ha az autó nem elég jó, akkor képesnek kell lenni arra is, hogy a csapatot a jó irányba terelje. Meg vagyok győződve arról, hogy az elmúlt években ezt megtette" - magyarázta a fiatal.

Russell azt is hozzátette, hogy pont ezt igyekszik ő is elsajátítani, ezt tanulta meg Hamiltontól: jó visszajelzéseket kell adni, fejleszteni kell az autót, motiválni a csapatot és az hozza meg az eredményt, ha csak gyors valaki, az önmagában még nem ér sokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: