DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes teljesen új motort fejleszt 2019-re

A Mercedes megint elhúzhat a mezőnytől, ugyanis új motort építenek az előttünk álló szezonra, a 2018-as erőforrást pedig csaknem teljesen kikukázták. Optimisták is az Ezüst Nyilaknál.

A tavalyi évben a Ferrari utolérte, sőt az év bizonyos pontjain még felül is múlta a Mercedest motorerő terén. Eközben a Honda és a Renault is folyamatosan fejlődött a szezon során, így most akár kényszerből cselekedtek, akár nem, kétségkívül rajtuk volt a sor, hogy előhúzzanak valamit a kalapból.

Az olasz La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Mercedes egy vadonatúj, teljesen átszabott erőforrás egységgel vág neki a 2019-es világbajnoki sorozatnak, és a 2018-as elemek csak nagyon kis részét tartották meg.



Állítólag így a Mercedes különösen az energia-visszanyerés terén ért el áttörést, mivel a hírek szerint 12 extra lóerőt találtak ebben a szegmensben, ami különösen fontos, hiszen így üzemanyagtöbblet felhasználása nélkül sikerülhet még nagyobb teljesítményt elérniük, miközben az FIA további 5 kg-mal emelte a futamok során elégethető benzin mennyiségét.

Korábban Toto Wolff is elárulta, hogy nem egészen sikerült azt kihozni a motorból, amire számítottak, de szomorkodni azért így sincs okuk: „Történt egy kis baleset a motor fejlesztése közben. Azt gondoltuk, ezzel az új koncepcióval egészen mást tudunk majd elérni, de a srácok a gyárban rendkívül ambiciózusak, így optimista vagyok. Majd Melbourne-ben többet fogunk megtudni mi is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: