DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Tavaly Verstappen már átlépte Ricciardót

A Red Bull szerint az ausztrál F1-es pilóta 2017-ben még emelni tudott a szinten, hogy megközelítse csapattársát, 2018-ban viszont már nem tudott mit kezdeni Verstappen ellen.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint Max Verstappen olyan ütemben fejlődött az elmúlt évek során, hogy egyértelműen túlnőtte eddigi csapattársát, Daniel Ricciardót az időmérős és a versenytempót tekintve is. Makor azt mondta, hogy bár kezdetben hasonló tempóra volt képes a két pilóta, 2018-ban ez már nem volt igaz.

"Az időmérőn Ricciardóhoz képest nagyobb a különbség és egy kicsit a futamokon is gyorsabb. A furcsa az, hogy Max többet csúszkál, mégis képes sokáig életben tartani a gumikat. Ebben fejlődött, amikor megérkezett hozzánk, ez még nem volt így" - mondta a tanácsadó erről a témáról az Autosport kérdésére.

bikák



"A második közös évükben, 2017-ben Ricciardo egy kicsit visszaesett, de aztán rájött erre, úgyhogy nagyon intenzív munkát végzett sok dologban és ismét közel került Verstappenhez. A 2018-as szezon második felében viszont Verstappen egyértelműen meglépett" - tette hozzá a holland fejlődésével kapcsolatban.

A Red Bull nagyon bízik abban, hogy Verstappennel képesek lehetnek újra bajnokságot nyerni, de ehhez az is kell, hogy a pilóta visszavegyen a néha túlzónak bizonyuló agressziójából - 2018-ban is több ütközése volt Hamiltonnal, Vettellel, Raikkönennel, büntetéseket is kapott ezek miatt. "Itt az volt a fő probléma, hogy nem tudta kellően kontrollálni a dolgokat és türelmetlen volt. De a lényeg az, hogy Verstappen elég gyors, nem kell folyamatosan bizonyítania, hogy ő a leggyorsabb. Már megvan az a megítélése a párharcoknál, hogy jobb nem összetűzésbe kerülni vele."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: