DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

"A Ferrarinál ez mindig így működik"

Egy korábbi F1-es világbajnok szerint semmi meglepő nincs Maurizio Arrivabene Scuderiától való menesztésében, ez ismét egy maximálisan politikai döntés a maranellói istállónál.

Mario Andretti, 1978 Formula-1-es világbajnoka szerint Maurizio Arrivabene távozása megint a politikáról szól a Ferrarinál, semmi másról - az expilóta úgy véli, hogy a maranellói istállónál mindig ugyanez a helyzet, ugyanez a probléma. Ha nincs győzelem, akkor fejek hullanak, ez történt most Arrivabenével is.

"Engem igazából nem lep meg, hogy elküldték Arrivabenét, mert ebben a környezetben, a Ferrarinál mindig szerepet játszik a politika" - mondta Andretti az olasz Sky Sportsnak. "Ha nem nyer a csapat, akkor valakinek mennie kell, ez így zajlik náluk. Ugyanez történt anno Stefano Domenicalival is, aki remek munkát végzett, de ilyenkor mindig találnak egy felelős vezetőt."

arri



A korábbi világbajnok egyébként arról sincs meggyőződve, hogy jó döntés volt a Ferrarinál a Raikkönen-Leclerc pilótacsere. "Ez Marchionne terve volt, de nem tudom, hogy az időzítés jó-e. Szerintem jobb lett volna, ha marad a Vettel-Raikkönen páros, mert jól működött. Leclerc tehetséges fiatalember, aki előtt szép jövő áll, de lehetnek problémái Vettellel."

"A Ferrarinak folyamatosan ott kell lennie a csúcson, hogy fenntartsa az érdeklődést, de senki sem dolgozik olyan keményen, mint ők, mert ők a Formula-1-ért élnek" - tette még hozzá a csapattal kapcsolatban Andretti. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: