DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Lesz gyenge pontja az új Mercedesnek

A Mercedes és Lewis Hamilton már most tisztában vannak vele, mi lehet az autójuk Achilles-sarka 2019-ben. A megváltozott első szárnyak az egész autóra hatással lesznek, így már most bevetnek mindent.

Lewis Hamilton és a Mercedes legnagyobb kihívója az elmúlt két esztendőben Sebastian Vettel és a Ferrari voltak, azonban mindkétszer előbbiek kerültek ki győztesen a harcból. A Ferrarinál nagy változások lesznek és már vannak is, hiszen Leclerc érkezik Raikkönen helyére, és úgy fest, Maurizio Arrivabene nélkül fogja megkezdeni 2019-et a Scuderia.

Bár a tavalyi fejlesztési versenyt a Mercedes nyerte a két csapat közül, de a Ferrari még az utolsó versenyeken is méltó kihívója volt az Ezüst Nyilaknak, ezért Hamiltonék tudják, hogy egy pillanatig sem lazsálhatnak.



„Ami az új autót illeti, van egy ötletem, mi lesz a gyenge pontja, ami a szabályváltozásokhoz köthető. Ahogyan a csapatnak is megvannak az aggályai, szóval szorosan együttműködünk, folyamatosan kommunikálunk és megállás nélkül dolgozunk az autón, ezzel is növelve egymás morálját. Ha megnézik, milyen teljesítményre voltunk képesek versenyhétvégéken, láthatják, hogy mindannyian emeltük a lécet” – olvashatók Hamilton szavai a GP Blogon.

„Sohasem lesznek tökéletesek a dolgok, ahogy mi versenyzők sem válhatunk azzá, de úgy gondolom, csapatként remekül motiváljuk egymást, ami számomra rendkívül inspiráló, és arra késztet, hogy amikor kimegyek a pályára, ne hagyjam lógva a többieket. Szóval magabiztos vagyok, mindaddig, amíg azt nem látom, hogy a csapat hozzáállása megváltozik. Sokszor úgy alakul, hogy egy istálló elkezd másra koncentrálni, és szem elől veszíti a fő célt. Amíg ez nálunk nem következik be, biztosan folytatni tudjuk a megkezdett utunkat, és a győzelmekért fogunk harcolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: