DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Egy vb-címmel nem értékelnek minket

Az F1-ben csak akkor ismerik el a pilóták teljesítményét, ha több világbajnoki címet tesznek le az asztalra - állította Lewis Hamilton, aki még mindig nem fogta fel legutóbbi sikerét.

Annak ellenére, hogy Lewis Hamilton a tavalyi F1-es szezon őszén, már három futammal a vége előtt megnyerte ötödik világbajnoki címét, még mindig nem fogta fel teljesen, mit is sikerült véghezvinnie pontosan. Hihetetlenül sűrű és sikeres időszak áll mögötte, hiszen alig hat éve, 2013-ban csatlakozott a Mercedes világverő csapatához.

 podium-hun-2018-f1



„Hogy gondoltam valaha öt világbajnoki cím megnyerésére? Álmodtam róla, persze, de sok dologról álmodok, ami nem következik be. Nem semmi belegondolni, hogy mindössze hat évvel ezelőtt egyszeres világbajnokként csatlakoztam ehhez a csapathoz, most pedig néggyel több címem van. Szinte lehetetlen felfogni ezt” – nyilatkozta Hamilton, majd hozzátette, az emberek érdekes módon csak akkor kezdték el igazán értékelni a sikereit, amikor több vb-címet tett le az asztalra.

„Furcsa, mert az egy szinte semmit nem jelent. A kettő már nem rossz. A háromnál kezd az ember belejönni. Sok más sporthoz hasonlóan az F1-ben is csak akkor kezdik felismerni a versenyzők képességeit, kitartását és egyéb nehéz dolgokat, amikor többszörös sikert érnek el.”

„Vb-címet nyerni természetesen hihetetlenül különleges dolog, de mindegyik más-más érzést váltott ki belőlem” – tette hozzá a brit, aki a negyedikhez hasonlóan az ötödik F1-es diadalát is Mexikóban ünnepelte, ám többször a diadal felé vezető út végén várta őt a legnehezebb szakasz, a pálya ugyanis ismétlődően kihívások elé állította őt. „Az utóbbi évek során borzasztó versenyeim voltak ott. A szurkolók támogatása miatt nagyszerű helyszín, de a futamok szörnyen alakultak számomra, legutóbb a gumikkal küzdöttem, előtte pedig kiütöttek. Ezek miatt furcsa belegondolni, hogy ott váltam hirtelen világbajnokká.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: