DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen a tiszta versenyzést várja

Hatalmas elvárások nélkül, hamisítatlan versenyzésben lehet része idén Kimi Raikkönennek a Formula-1-ben, legalábbis egyértelműen erre számít a Ferraritól távozó jégember. Igaza lesz?

Az akkori viszonyokhoz képest rendkívül fiatalon, alig huszonegy esztendősen került a száguldó cirkuszba Kimi Raikkönen, ám bármennyire is tapasztalatlan volt korábban, már első évadában bizonyította tehetségét és feltűnő hidegvérét. Élete első futamát majdnem át is aludta.

Azóta azonban pályafutása nagy részében teljesítménykényszerben futotta a Formula-1-ben, akár a McLarennél, akár a Ferrarinál versenyzett éppen. Egyedül talán a Lotusnál volt némi nyugalma. Most tizennyolc évvel később ismét visszatér első istállójához, a teljesen átalakult Alfa Romeo-Sauberhez.

Visszatérése óta öt évet húzott le a Scuderiánál, ebből négyet Sebastian Vettel oldalán. Harmonikus kapcsolat alakult ki köztük, de a finn óriási várakozással tekint a környezetváltozás elé. Egészen más elvárásokkal szembesül régi-új gárdájánál.

Raikkönent Peter Sauber fedezte fel és szerződtette a Formula-1-be


„Igazán várom ezt az új kihívást. Rengeteg téren teljesen más dolgokba csöppenek bele, de a célom változatlanul ugyanaz. Sokkal inkább szólhat a szezon a tiszta, hamisítatlan versenyzésről. Remélhetőleg kiderül, hogy ez mindkét fél számára jó, ez a célunk” – idézi Kimi Raikkönent a Crash.net szakoldal.

„Úgy vélem, ezt képesek is leszünk véghezvinni, de az is elképzelhető, hogy abszolút nincs igazam. Ugyanakkor nagyon jó érzéseim vannak, ezért is fogadtam el, visszatérjek ide (az Alfa Romeo-Sauberhez)” – tette hozzá a jégember.

Ez a szerződés személyesen, Raikkönen számára nagy valószínűséggel visszalépést jelent a rajtrácson, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy minden erejével igyekszik segíteni a Saubernek, hogy tovább folytassa felemelkedését és előrejutását a rangsorban a középmezőny csapatai között, amit 2018-ban is láthattunk a svájciaktól.

„Meglátjuk, mire jutunk, megtesszük, amit csak meg lehet, de úgy vélem, remek esélyünk van arra, hogy nagyszerű dolgokat vigyünk véghez” – tekintett előre Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: