DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Mercedes: Nem akarunk a Ferraritól igazolni

A sajtóhírek szerint a címvédő gárda lecsapna a maranellói műszaki igazgatóra, Mattia Binottóra, aki összeveszett Maurizio Arrivabenével. Toto Wolff állítja, nem tettek ajánlatot.

A Mercedesnél számos korábbi Ferrari-szakember dolgozik: az istálló technikai igazgatója, James Allison is Maranellót erősítette 2017 nyaráig. Allisont a Scuderia műszaki első embereként Mattia Binotto váltotta, akinek kapcsolata olasz sajtóhírek szerint hónapok óta megromlott Maurizio Arrivabene csapatfőnökkel: Binotto asztalán állítólag több rivális csapat ajánlata is hever, köztük a Mercedesé. Toto Wolff, a német istálló csapatvezetője tagadta, hogy bejelentkeztek volna a mérnökért.



„Nem, nem ajánlottunk szerződést Binottónak” – mondta a Gazzetta dello Sportnak Wolff. „Elmondhatom, hogy kiváló mérnök, de James Allison vezetésével elsőrangú műszaki csapatunk van, éppen ezért nem keresünk senki mást.”

Az interjúban Wolff Aldo Costáról – egy másik egykori Ferrari-mérnökről – is szót ejtett, aki nyáron távozott a Mercedes mérnökigazgató posztjáról, tanácsadói szerepben azonban maradt a csapatnál. „Aldo nem csupán egy kolléga, de barát is, aki nem fogja elhagyni a Mercedest. Csapatunk dinamikus struktúrával rendelkezik, a fiatal csapattagokat fejlesztjük és lehetőségeket, felelősségeket biztosítunk nekik. Szeretem, hogy senki sem hagyja el csapatunkat elégedetlenül, ezt garantálom” – nyújtott betekintést a Brackley-re jellemző munkahelyi légkörbe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: