DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Perez: Ocon gyorsabb volt az időmérőkön, de…

A Force India mexikói F1-es pilótája elismeri, hogy csapattársa jobban teljesített nála a kvalifikáción, de úgy érzi, a futamok során viszont egyértelműen nála volt az előny 2018-ban.

A statisztikák alapján nem kérdés, hogy ki volt a gyorsabb egy körön idén a Force India párosából: Esteban Ocon 16 alkalommal végzett Sergio Perez előtt. A francia átlagosan bő egy tizeddel bizonyult gyorsabbnak csapattársánál, jövőre mégis a Mercedes patronáltjának nem lesz ülése a Formula-1-ben.

perez-ocon-fi-suzuka-2018-1



Ha viszont a futamokat nézzük, a mexikói teljesítménye máris jobb: 12 ponttal előzte meg Ocont, ezzel nyolcadik lett az összetettben, ráadásul idén is szállított egy dobogós helyezést, miközben kollégája – akivel bevallottan nem ápolt túl jó viszonyt – továbbra is vár első pódiumára. Maga Perez is rámutatott, hogy bár szombatonként a francia volt az erősebb, a versenynapokon rendre a maga javára tudta billenteni a mérleg nyelvét:

„Úgy vélem, az időmérőkön talán előnyben volt hozzám képest, bár a különbség közöttünk kevesebb mint egy tized volt” – idézi szavait az F1Today. „Többször végzett előrébb a kvalifikációkon, mint én. Viszont szerintem a különbség jóval nagyobb volt a versenyeken. Úgy gondolom, a futamokon nagyobb különbséget alakítottam ki, a tempóm mindig valamelyest erősebb volt a versenyek során. Itt is elég szoros volt a csatánk, de úgy érzem, ő az időmérőkön volt kicsit jobb, én pedig a futamokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: