DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso fényesebb jövőt jósol a McLarennek

Ismét nehéz szezonon van túl a wokingi alakulat. A spanyol pilóta révén gyűjtögették a pontokat, de az egyértelműen látszott, hogy alapvető gondok vannak a 2018-as autóval.

Nem segített sokat a motorváltás sem a McLarennek. A Renault-val sem tudtak harcolni a dobogóért, ahogy azt az év elején várták, sőt még a pontszerzés sem bizonyult egyszerűnek az MCL33-assal. Mindkét pilóta és a csapatfőnök is elmondta év közben, hogy az autó nagyon nehezen reagál az újításokra.

Alonso is a fejlesztés nehézségeiről beszélt először: „Volt néhány irányunk ennél a projektnél, ami nem olyan eredményeket szállított, amiket elvártunk. Kompromisszumokat is kellett kötnünk az autónál, de a teljesítmény így sem jött. Csak veszteség ért minket ezeknél a döntéseknél.”

 alonso-a-mclaren-fenyesebb-jovojerol



A spanyol, aki egyébként segíteni fogja a csapatot az autó fejlesztésében, reményteljesen áll a McLaren 2019-es szezonjához: „A következő évnek sokkal jobbnak kell lennie, mivel sokat tanultunk idén. Július óta teszteltünk próbaalkatrészeket a következő évre. Hatalmas az optimizmus a csapatban az autó utóbbi hónapokban mutatott fejlődése miatt.”

A McLaren kétszeres világbajnoka úgy véli, hogy a 2017-es autójuk sokkal jobb volt utódjánál: „Megértettük a problémáinkat, és tudjuk, hogy a tavalyi autónk versenyképes karosszériával rendelkezett, mivel megvan a GPS-es összehasonlítás és a kanyarsebességbeli különbség. 12 hónappal ezelőtt nagyon jók voltunk néhány területen, de idén ezt sajnos el is veszítettük. Most már megértettük, miért, így a csapat jövőre sokkal jobb helyzetben lesz, és örülök is ennek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: