DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A pilóták listája: A 10 legjobb F1-es 2018-ban

Először szavazták meg a Formula-1 pilótái egymás közül az év legjobbjait: a mezőny szinte minden tagja részt vett a szavazásban, a kevés kivétel között volt Hamilton és Bottas.

Érdekes és sokatmondó listát publikált a Formula-1 hivatalos weboldala: a rajtrács pilótáit kérték meg, hogy válasszák ki és állítsák sorba az idei évad tíz legjobb versenyzőjét. A sorrendeket aztán a jelenlegi pontrendszer alapján összesítették.

A szavazásban a következő pilóták vettek részt: Fernando Alonso, Marcus Ericsson, Pierre Gasly, Romain Grosjean, Brendon Hartley, Charles Leclerc, Kevin Magnussen, Esteban Ocon, Sergio Perez, Kimi Raikkönen, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Marcus Ericsson, Lance Stroll, Stoffel Vandoorne, Max Verstappen és Sebastian Vettel. Azaz csupán hárman hiányoztak: Valtteri Bottas, Lewis Hamilton és Szergej Szirotkin.



Habár Hamilton nem szavazott, riválisai a világbajnokot választották a szezon legjobbjának, míg a második helyre a vb negyedik helyezettje, Max Verstappen került. A visszavonuló Fernando Alonsót a dobogóra sorolták Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és Charles Leclerc előtt. Az élcsapatok pilótái közül Kimi Raikkönen futamgyőzelme ellenére csak kilencedik lett, Valtteri Bottas pedig nem is szerepel a tíz pilóta között.

A csapatfőnökök már évek óta összeállítják saját listájukat, és Nagy F1-es szezonértékelőnkben mi is épp a napokban hirdettük ki Az év pilótáját – a versenyzők, főnökök és Formula listáján is Hamilton és Verstappen kapta az első és második helyet.

A pilóták top 10-es listája:

1. Lewis Hamilton
2. Max Verstappen
3. Fernando Alonso
4. Sebastian Vettel
5. Daniel Ricciardo
6. Charles Leclerc
7. Pierre Gasly
8. Nico Hülkenberg
9. Kimi Raikkönen
10. Sergio Perez

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: