DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A csapatfőnökök megszavazták a tíz legjobb F1-est

Évről évre összeállítják az istállók vezérei saját toplistájukat: 2018-ban Wolff, Horner és társaik egyértelmű győztest választottak, a folytatásban viszont találunk meglepetéseket.

Az Autosport szaklap minden évben megkéri a Formula-1-es csapatok első embereit, hogy állítsák össze szubjektív listájukat a szezon legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó pilótáiról. Kilenc vezető tett eleget a kérésnek: Toto Wolff, Christian Horner, Cyril Abiteboul, Günther Steiner, Zak Brown, Otmar Szafnauer, Fred Vasseur, Franz Tost és Claire Williams. A sorból egyedül a Ferrari-főnök Maurizio Arrivabene maradt ki.



A gyakorlatban minden csapatfőnök írt egy listát tíz névvel, melyeket az Autosport a Formula-1-es pontrendszer alapján összesített. Lewis Hamilton toronymagasan végzett az élen: kilencből nyolcan őt írták az első helyre. Max Verstappen közepes előnnyel lett a második, míg a harmadik helyen minimális különbség döntött Sebastian Vettel javára Fernando Alonsóhoz képest. Míg az első három helyezett ugyanebben a pozícióban végzett 2017-ben, addig Alonso két helyet javított, az ötödik helyre taszítva Daniel Ricciardót.

A világbajnokság harmadik helyezettje, Kimi Raikkönen csak hetedik lett, míg Valtteri Bottas nyolcadik: tavaly a 10. helyre sorolták, holott akkor három futamot nyert, míg az idei szezonban egyet sem. Esteban Ocon négy pozíciót is bukott, 2017-ben ötödik, idén kilencedik helyre szavazták.

A csapatvezetők toplistája:

1. Lewis Hamilton

218 pont

2. Max Verstappen

139

3. Sebastian Vettel

105

4. Fernando Alonso

103

5. Daniel Ricciardo

85

6. Charles Leclerc

71

7. Kimi Raikkönen

57

8. Valtteri Bottas

38

9. Esteban Ocon

27

10. Nico Hülkenberg

23

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: