DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A csapatfőnökök TOP 10-es listája

Ki mennyire értékeli a jelenlegi mezőny Formula-1-es versenyzőit a csapatvezetők körében? Az egyik legfontosabb értékmérő ugyanis, hogy ők mennyire tartják sokra a pilótát.

Lewis Hamilton nemcsak a 2017-es F1-es világbajnoki címet zsebelte be, hanem az istállók vezetőinél is a legmagasabban áll a csillaga. A tavalyi évhez hasonlóan a Motorsport szaklap megszavaztatta a csapatfőnököket a Formula-1 pontozási szabályainak megfelelően (a győztes 25 pontot kap, a második helyezett tizennyolcat és így tovább), hogy helyezzék rangsorba a mezőny pilótáit.

Az első öt helyezett közül talán csak Esteban Ocon kitűnő helyezése meglepetés, bár a mutatott teljesítmény alapján nem is annyira furcsa, hogy bekerült a legjobb ötbe. Ami érdekes lehet, hogy meglehetősen lepontozták Kimi Raikkönent és Valtteri Bottast is, ráadásul a fiatalabbik finn került hátrébb a rangsorban, éppenhogy csak bejutott a tízbe.

A csapatfőnökök is értékelték a mezőnyt 2017-es teljesítményük alapján


Kezd érthetővé válni, miért ragaszkodott annyira a gyári Renault istálló Carlos Sainz megszerzéséhez, immáron két „top 10-es” versenyzővel rendelkezik a francia csapat, ami például a McLarenről nem mondható el. Némi meglepetés lehet az is, hogy Daniel Ricciardót és Esteban Ocont is többre tartják a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónál, pedig a spanyol idén a gyenge autójából is kihozta a legtöbbet.

A tíz Formula-1-es istálló csapatfőnökének szavazatai alapján tehát a pilóták rangsora:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 233 pont
2. Max Verstappen (Red Bull) 143
3. Sebastian Vettel (Ferrari) 141
4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 112
5. Esteban Ocon (Force India) 73
6. Fernando Alonso (McLaren) 65
7. Kimi Raikkönen (Ferrari) 49
= Carlos Sainz (STR és Renault) 49
9. Nico Hülkenberg (Renault) 47
10. Valtteri Bottas (Mercedes) 39

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: