DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Wolff: Fájni fog az F1-nek Kimi távozása a Ferraritól

Toto Wolffnak meggyőződése, hogy a Formula-1 rengeteget fog veszíteni azzal, hogy Raikkönen az Alfa Romeo Sauberhez igazolt, így már nem fog olyan autóban ülni, mellyel esélye lenne a győzelemre.

Bár az elmúlt évekhez képest legerősebb szezonját produkálta Kimi Raikkönen, a Ferrarinál mégis úgy döntöttek, hogy az idén bemutatkozó, rendkívül fiatal Charles Leclerc-nek szavaz bizalmat vele szemben. Raikkönen ezután néhány nap alatt megegyezett az Alfa Romeo Sauberrel, és kétéves szerződést írt alá.

Miután Kimi Raikkönen tűnik a legnépszerűbb pilótának a rajongók körében, többen is megkérdőjelezték a Scuderia döntését, közéjük tartozik Toto Wolff is.



„Azt gondolom, hogy nagy hatással lesz az F1-re, hogy Raikkönen már nem a Ferrari pilótája, hogy nem ül olyan autóban, amellyel futamokat lehet nyerni. Ő egy hatalmas karakter. Egyike azon keveseknek, akik annak ellenére is önmaguk tudnak maradni, hogy elhatalmasodik a közösségi média szerepe a mai életben” – idézi Wolffot a GP Blog.

„Megvannak a maga értékei, és azokhoz hű is tud maradni, mindemellett pedig utánozhatatlan. Ez az, ami igazán tetszik a szurkolóknak. Szóval az, hogy Kimi már nincs a Ferrarinál, nagy csapás mindannyiunk számára. De legalább nem szállt ki teljesen. A Sauberhez került, és nagy kár, hogy Fernando végleg elment, Kimi pedig elhagyta a Ferrarit. Két hihetetlen személyiséget veszít ezzel el az F1, Kimi és a Ferrari pedig minden szempontból nyerő párosítás volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: