DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Tisztázta Verstappen és Gasly szerepét a Red Bull

Az energiaitalosoknál elmondták, hogy mire számíthat Max Verstappen mellett Pierre Gasly - az biztos, hogy teljesítenie kell, méghozzá azonnal, a csapatnál sokat várnak 2019-től.

Új felállásban kezdi meg a 2019-es szezont a Red Bull, a Renault-hoz igazoló Daniel Ricciardo helyére Pierre Gasly került fel az első csapathoz, így pályafutása során most fordul elő először, hogy egy csapatnál Max Verstappen számít a tapasztaltabb, rutinosabb pilótának, aki a csapatot is jobban ismeri. Ez mindenképpen hátrány lesz Gasly számára, de az istálló részéről elmondták, hogy természetesen azonos feltételekkel küzdhetnek.

"Gasly fiatalként érkezik meg a csapathoz, szóval az egyértelmű, hogy tartania kell magát a Red Bull Racing szabályaihoz. Ez egyszerű: Max jobban ismeri a csapatot, jártasabb az istállónál, de Gasly is szabadon versenyezhet, egyszerűen csak teljesítenie kell. Egyenlő feltételeik vannak" - mondta a Motorsport-Magazine-nak dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója.

roles



A csapatnál egyébként is nagyon bizakodók a 2019-es szezon előtt, sokat várnak attól, hogy a Renault helyett már a Honda fogja szállítani az erőforrásaikat és úgy érzik, hogy a japánok motorjaival újra a világbajnoki címért küzdhetnek - a 2018-as év végén sok pályán fel tudták már venni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, erre próbálnak építeni.

"A szezon második fele nagyon pozitívvá tesz minket a karosszéria fejlődésével kapcsolatban, egyértelműen a miénk volt a legjobb. A Red Bull oldalán a megbízhatóság javult, sőt, még a Renault oldalán is. Külösen igaz ez Maxra, aki a Paul Ricard óta nem követett el hibát" - utalt Marko arra, hogy az utolsó kilenc futamból hétszer is dobogóra állhatott a holland versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: