DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Csak egyikünk nyerhetett, Lewis pedig jobb volt

Sebastian Vettel elismerte, hogy a szezon második felében Lewis Hamilton sokkal jobb volt nála, így megérdemelte az ötödik világbajnoki címét. Kevesebb hibát követtek el, ez volt a kulcs.

Sebastian Vettel a svájci Blick számára foglalta össze a szezonját, melyben elismerte, hogy ő és a Ferrari többet hibáztak, de ahogy többször is elmondta már, nem tesz különbséget abban, hogy ő maga vagy az istálló rontott-e el valamit.

„Csak egyvalaki nyerhet. Sajnos mi elkövettünk pár hibát, akár jómagam, akár a csapat volt a vétkes, én nem szeretném szeparálni a felelősséget. Mindig is kiálltam a csapat mellett, ugyanakkor azt látnunk kell, hogy a Mercedes idén is jobb volt. Lewis volt a jobb versenyző, ő szerezte a több pontot és ő követett el kevesebb hibát. Ez ennyire egyszerű.”

Amint véget ért a küzdelem, mindketten felszabadultak


Bár többen állítják, hogy volt egy időszak az év közepén, mikor a Ferrarié volt a gyorsabb autó, a szezon vége felé mellényúltak a fejlesztésekkel: „Akkor már a határon voltunk, de persze mindig próbálunk valahogyan még egy kis tempót kierőszakolni az autóból. Ebben a tekintetben volt egy botlásunk, amit eleinte észre sem vettünk, aztán minden a rossz irányba indult el.”

A mai napon a Ferrari elsőként jelentette be, hogy mikor mutatják be az új autójukat, melyet már Sebastian Vettel mellett Charles Leclerc fog vezetni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: