DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Giovinazzi: Raikkönent motiválja a Sauber

Kimi Raikkönen a Ferrarit ugyan elhagyja 2018 után, de az F1-et nem: a Saubernél folytatja pályafutását. Fiatal újdonsült csapattársa, Antonio Giovinazzi szerint a finn lelkes az új kihívás miatt.

Antonio Giovinazzi korábban már debütált beugróként az F1-ben, de 2019-ben teljes szezont futhat, és nem is akármilyen csapattársat kap: Kimi Raikkönen mellett kezdheti el a munkát, aki már eddig is az egyike volt a rendkívül tapasztalt és rangidős pilótáknak a Formula-1-ben.

A fiatal olasznak eddig nem sok szerencséje a 2007-es világbajnokhoz, de a szezonzáró utáni tesztelésen volt alkalma szót váltani vele: „Charles azt mondta, hogy beszélt néhányszor Vettellel és egy kicsit Kimivel is. Az első tesztnapon (Abu Dhabiban) én viszont többet beszélgettem Raikkönnennel, mint előtte valaha bármikor.”

 giovinazzi-raikkonenrol-2018



Raikkönen korábban beszélt róla, hogy szerinte minden adott a Saubernél a fejlődésre, és ezt a jelek szerint új csapattársával, Giovinazzival is megosztotta. „Nagyon motivált az új tapasztalat miatt, és világbajnokként, aki hosszú idő után ismét nyert, segíteni fog nekem a fejlesztésben, és nem fogja elutasítani, ha tanácsot kérek tőle” – árulta el az olasz versenyző a finnel kapcsolatos tapasztalatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: