DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez Strollról: Tehetséges a kölyök

Sergio Perez egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy Lance Stroll személyében a csapat tulajdonosának fia érkezik mellé a Racing Pointhoz. Az istállónál pedig minden a legnagyobb rendben van.

Sergio Perezzel jelent meg egy interjú a Crash oldalán, melyben szót ejtett a csapat helyzetéről, arról, mennyire lelkes mindenki, illetve új csapattársáról, Lance Strollról is. Bár a kanadait mindenki úgy tartja számon, hogy csak azért van a Formula-1-ben, mert édesapja, Lawrence Stroll pénzeli, de ha számításba vesszük, hogy az elmúlt két évben a három topcsapat pilótáin kívül egyedül ők tudtak felállni a dobogóra, már rögtön rózsásabbnak tűnik a csapat helyzete.

„Nem igazán ismerem őt, mint pilótát. A Formula-1 világában nehéz kiismerni egy olyan versenyzőt, aki egy másik csapattól érkezik. Szinte lehetetlen ellene felkészülnöm” – mondta Perez újdonsült csapattársáról.



„Az eredményeid 95%-ban az autón múlnak. Egyértelmű, hogy az autója miatt volt ennyire pocsék szezonja. A Williams rengeteg problémával szembesült idén, de a kölyökben egyértelműen sok tehetség rejlik. Járt már a dobogón, mikor vizes a pálya, mindig ott van az elejében, és egy fantasztikus csapathoz érkezik, ahol a világ egyik legjobb mérnökei dolgoznak.”

„Lawrence nagyon lelkes az egész projekttel kapcsolatban. Tudja, hogy ez egy hosszú távú dolog lesz, de én pedig úgy látom, hogy jó irányba haladunk. Minden sínen van ahhoz, hogy előrébb léphessünk. Persze, tisztában kell lennünk azzal, hogy ez némi időbe fog telni. Ha megnézzük a többi istállót, ott is láthatjuk, mennyi időt is vesz igénybe, hogy ott legyünk, ahol szeretnénk. De ha van egy csapat, ami el tudja érni a céljait, akkor az a Force India” – mondta Perez, aki úgy tűnik, még maga sincs tisztában azzal, melyik csapatnál is versenyez pontosan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: