DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz a McLarennél nem számít drámázásra

A spanyol pilóta 2015-ben egy húzós évet élt át Max Verstappen csapattársaként a Toro Rossónál, most a McLarenhez igazolva arra számít, ettől sokkal békésebb időszak vár rá.

Carlos Sainz rivalizáló, de sportszerű és motiváló kapcsolatra számít Lando Norris csapattársaként. 2019-ben a páros mindkét tagja frissen igazolva kerül a McLaren kötelékeibe, de a 24 éves pilóta nem tart attól, hogy a viszonyuk valami oknál fogva rossz irányba fordulna. 2015-ben, F1-es debütáló évében már átélt egy húzósabb időszakot, amikor Max Verstappennel a Toro Rossónál azért versengtek, hogy az alakulat anyacsapatához, a Red Bullhoz igazolhassanak, így érthető módon még egy ilyen helyzetet nem kíván magának. Arra a kérdésre, hogy milyen viszonyra számít a fiatal brit társaként, az alábbit válaszolta.

 sainz-verstappen-2015-portre



„A Toro Rossós időszakhoz képest biztosan jobb lesz. Hasonló helyzetre számítok, mint amilyen a Renault-nál Nicóval [Hülkenberg] volt. A McLarenhez érkezve mindketten nulláról, tiszta lappal indulunk. A tapasztalataimra támaszkodva év elején természetesen felveszem a vezérszerepet, amíg Lando belerázódik a dolgokba, de egyértelmű, hogy egy friss kezdet elé nézünk” – taglalta a várható helyzetet.

„Biztos vagyok benne, hogy a hangulat hasonló lesz, mint amilyen a Renault-nál volt. Nicóval nagyon jó volt a kapcsolatom, mindketten sportszerűek voltunk a pályán, és mindketten toltuk a csapatot, a szoros időmérős eredményeink pedig értékes pontokhoz segítették hozzá az istállót. Remélhetőleg a McLarennél hasonló lesz a helyzet, így jól érezzük majd magunkat” – tette hozzá.

Sainz kitörése a Toro Rossótól végül nem sikerült, a Red Bull 2016 tavaszán Max Verstappent emelte ki a kiscsapatból. A spanyol 2017-ben a szezon közben menesztett Jolyon Palmer helyére átkerült a Renault-hoz, ahonnan idén év végén átigazolt a McLaren alakulatához.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: